Västerås SK har champagnen på kylning och kommer av allt att döma få poppa den denna söndag. Frågan är dock hur stormatchen slutar för GAIS har ALLT att spela för. Mitt speltips:

Senaste möten
Gais - Västerås SK 0-2

Superettan
1. Västeras SK 27 18 6 3 46:20 26 60
2. Gais 27 16 6 5 58:20 38 54

VSK hemma
13 9 4 0 22:4 18 31

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Landskrona - Västerås SK 0-1

Fagerström - Magnusson, Nsabiyumva, Douglas - Gefvert, Ask, Edlund, Larsson - Johansson, Diabate, Åslund

Avstängd: Tronét

Gais borta
13 7 4 2 30:8 22 25

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Gais - Östersunds FK 2-1

Krasniqi - Wängberg, Norén, Beckman, Frej - Lundgren, Åberg, Salihovic - Amatkarijo, Lindberg, Celik

Avstängd: Celik

Drömläge - för båda

Västerås SK hade blivit mästare i kavaj redan i måndags om inte Utsikten hade vunnit mot Öster. Nu får man i stället chansen att avgöra säsongen inför ett fullsatt Hitachi Energy Arena mot serietvåan Gais.
Västerås behöver kanske inte ens ta poäng i den här matchen för att gå upp. Detta då Utsikten, som har en svår match borta mot Skövde, behöver vinna den för att VSK inte ska bli helt klara även om de förlorar mot Gais.
Som ni hör är det upplagt för VSK på alla sätt och vis samtidigt som Gais kommer komma väldigt motiverat till att skaka av sig Utsikten och själva bli i princip klart för Allsvenskan.
Låt säga att Utsikten förlorar och Gais vinner. Då är det två vinnare på planen på söndag. VSK som är klart för Allsvenskan och Gais som i så fall har sex poängs försprång samt runt 20+ mål i målskillnad.
Det gör att förutsättningarna är speciella särskilt eftersom Utsikten spelar samtidigt. VSK kommer förstås inte vilja avsluta med en torsk inför hemmafansen och Gais vill definitivt inte torska då det skulle kunna ge Utsikten en rejäl biljett in i kampen om direktplats.
Så jag tror att vi kommer få se en rätt defensivt inriktad match här där man inte vill bjuda det andra laget på något. Gais tar ett kryss på förhand här tror jag för det gör ändå att man har uppflyttning i egna händer. Målskillnaden gör till och med att Gais har det i egna händer även vid förlust.

Gais saknar Celik vilket är ett avbräck. VSK saknar Tronét som inte spelat särskilt ofta från start.
Det här blir en häftig match att följa och jag vill redan nu gratulera VSK till Allsvenskan 2024 och förhoppningsvis även Gais, då det förstås är roligare att ha deras historia och supporterfölje i Allsvenskan jämfört med kvartersklubben Utsikten som få bryr sig om.

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 2.14 hos Speedbybet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip