Speltips: GIF Sundsvall +1.5 mål till 1.83 hos bet365

_________

Helt olika förutsättningar här när Västerås SK går för direktavancemang till Allsvenskan medan GIF Sundsvall ger allt för att undvika nedflyttning. Kikar vi däremot på formen så har VSK resultatmässigt börjat svaja med bara en seger på de fem senaste matcherna. Något bättre ser det ut för gästerna som åtminstone har två segrar och en oavgjord på samma antal matcher.

Västerås
Senaste match: Öster - VSK 2-2
xG: 2.67 - 0.35 (wyscout)
Skott/Skott på mål: 17/6 - 12/6
Possession(%): 64 - 36
Hörnor: 8 - 5
VSK såg taggade ut och stod spelmässigt för en riktigt bra match i den svåra “finalen” om de allsvenska placeringarna. Visserligen väldigt tungt för gästerna som hade ledningen med 2-0 och även tappade på övertid genom ett målvaktsmål. Dock så är en poäng klart godkänt och man fortsätter att hålla avståndet åtminstone gentemot Öster.

Sundsvall
Senaste match: GIF Sundsvall - Utsikten 1-0
xG: 1 - 1.14 (wyscout)
Skott/Skott på mål: 12/2 - 9/5
Possession: 56 - 44
Hörnor: 6 - 4
Förutsättningarna ändrades drastiskt med ett tidigt rött kort på Utsikten. Dock har vi sett flera gånger i Superettan i år att även med decimerat manskap att flera lag spelat bättre och lyckats vinna. Lurigt således att möta serieledarna och helt plötsligt få stora favoritskapet så direkt, men Sundsvall axlade det hela kanon och visade på tålamod. En härlig seger att ta med sig.


Avstängd: Herman Magnusson (Västerås SK)

Ett GIF Sundsvall med nytt självförtroende täcker pluslinan?

VSK har gjort rejäla satsningar under transferfönstret och gick ändå in med stor förväntan inför denna säsong att kunna uppnå något stort. De har verkligen imponerat med sitt spel och mycket talar för att de tar steget upp med denna trupp de besitter. För Giffarnas del kommer det nog vara en kamp in i det sista om ett nytt kontrakt. Däremot har de ändå en del rutin i truppen och laget känns på uppgång både inställningsmässigt men också spelmässigt. Tidigare såg de nästan hopplösa ut men nu börjar de tro på saker tillsammans och det har varit en helt annan mentalitet. Nu kommer dock en till riktigt svår utmaning, men jag tror det är bra att få möta VSK direkt efter Utsikten. Det kommer att vara ungefär samma matchplan dvs mot ett lag som spelar mycket med man/man-inslag och det såg även bra ut för Giffarna innan det röda kortet mot Utsikten. Tror man kommer in med bra självförtroende här och kan nog mäta sig med VSK i alla fall i stora delar av matchen. Hoppas att Sundsvall kan spela riskminimerat och stänga ner även Västerås SK som lär vara desperata på seger eftersom det var längesen sist...

Speltips: GIF Sundsvall +1.5 mål till 1.83 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip