SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Halmstad åker till Västerås på onsdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
2.00 hos bet365 .

Bägge lagen kommer från en rätt så jobbig förlust:
- HBK föll hemma mot Akropolis med 3-2 efter att ha hämtat igen ett underläge men släppt in sista målet i 97:e.
- Västerås hemma mot Norrby. Tog en tidig ledning men släppte in två snabba mål utan att komma ikapp.

Halmstad tappade därmed serieledningen till Degerfors medan Västerås tappade lite kontakt med toppen. Viktiga poäng på spel alltså. Tycker Västerås haft lite oflyt hittills då de tagit färre poäng än de förtjänat. Sett till deras expected goals against så "borde" de ha släppt in 7,5 mål - de har släppt in 12. Tycker de har ett rätt stabilt lag med sin trebackslinje som styrs av en av de bättre målvakterna i serien. Har säkerligen respekt för Halmstad här och kommer säkerligen ha en rätt defensiv uppställning.

Halmstad har bara släppt in fem mål hittills. Då kom tre baklängesmål i senaste matchen, där de blev bortkontrade av Akropolis. Räknar med att Haglund betonat vikten av att hitta tillbaka till den fina defensiv som gett fem nollor de första åtta matcherna. Defensiven är annars fin med mittbacksparet Baffo/Adde Johansson som bägge förmodligen hade kunnat spela i Allsvenskan lika gärna. Offensivt är Halmstad bra, men Kamara är alltjämt skadad. Wiedesheim-Paul får dra ett tungt lass då hans anfallspartner Boman är mer av en brunkare snarare än målskytt. Mittfältet är okej, men inte super-offensivt balanserat ändå.

Bägge lagen har "bara" tre dagars vila sedan senaste matchen. Och båda kommer från en jobbig förlust. Två skickliga försvar som möts. För mig luktar det tajt och målsnålt. Halmstad är tillräckligt bra defensivt för att man ska känna att de troligen kan hålla nollan mot de flesta lagen i den här serien. Samtidigt tror jag de har respekt för Västerås, som på intet sätt är ofarliga. Västerås defensiv är bättre än vad antalet insläppta mål indikerar. Underspelet känns som en bra startposition som det snabbt kommer kunna gå att ta sig ur genom att spela ö2,ö1,75 eller ö1,5 live om matchen öppnar sig.

1-1, 0-1/2 känns som tänkbara resultat här.

Speltips Västerås SK vs Halmstad:
Under 2,5 mål i matchen - odds 2.00 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip