Speltips mellan toppen och botten av Superettan. Jag tror att Västerås SK går på uppehåll med ännu en seger i bagaget.

Förra säsongen
Västerås SK - Skövde AIK 4-1
Skövde AIK - Västerås SK 0-2

SUPERETTAN
2. Västeras SK 11 6 3 2 16:8 21
16. Skövde AIK 11 1 3 7 9:19 6

VSK hemma
5 2 3 0 5:1 9

Formen
O, V, F, O, V

Senaste match
Östersunds FK - Västerås SK 1-2

Fagerström - Magnusson, Nsabiyumva, Douglas - Gefvert, Ask, Gambos, Larsson - Burke, Hellblom, Åslund

Skövde borta
6 0 1 5 2:11 1

Formen
F, F, F, O, V

Senaste match
Skövde AIK - AFC Eskilstuna 1-0

Engelbrektsson - Lindell, Broman, Schyberg, Suljev - Engström, Vidjeskog, Basic, Abraham, Mörk - Tibell

Kvalitetsskillnad

En riktig moralseger senast ger Västerås SK ett guldläge att sätta sig själva i ett fint utgångsläge inför hösten. I vårsäsongens sista omgång väntar jumbon Skövde AIK på hemmaplan och med den sköna 2-1-segern i slutminuterna mot Östersund i ryggen tror jag VSK rider vidare här. Västerås var laget som hade mest och bäst men ÖFK gjorde första målet. Det skulle krävas en utvisning på den gamle VSK-spelaren Rask för att VSK:s vändning skulle komma. 1-1 gjordes av Tronet i den 80:e minuten och i 90+1 klev mittbacken Nsabiyumva fram och skallade in trepoängaren. Nu får VSK välbehövlig vila efter ett tufft spelschema och det kommer gynna dem mer än Skövde AIK, som ändå spelar mycket på motståndarnas misstag och med stort fokus på fasta situationer. När lagen möttes i motsvarande möte i fjol så slutade det med 4-1-seger för VSK.

Gästerna tog faktiskt sin första seger för säsongen nu senast hemma mot AFC Eskilstuna. En "on brand"-seger med tanke på att målet gjordes på inkast. Men Skövde AIK är inget bra lag i år. Spetsen man hade i fjol finns inte längre och när man inte får in de enkla, viktiga målen så blir laget baktungt och synat mest hela tiden. AFC hemma var något annat än VSK borta. Konstgräs där man knappt kommer få låna bollen är känslan. Jag tror att VSK:s kvalitet här är snäppet för bra för att Skövde AIK ska kunna stå emot. VSK har dessutom ett gott självförtroende och tro på sitt spel. Skövde saknar Hugo Engström som är avstängd.

SPELTIPS
Jag tror VSK tar en planenlig seger och går på sommarledigt med en väldigt skön känsla och slagläge för att ta en allsvensk plats i höst. Jag spelar VSK asian hcp -1,5 till 2.43 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter


Lyssna på veckans avsnitt av Superettanpodden! Gäst: J-Södras skyttekung Pashang Abdulla

This is the stats tab
This is the post tip