SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Umeå reser ner till Västerås på söndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget. Spelet sitter om Umeå tar poäng.
1.925 hos bet365 .

Lag 14 mot lag 12 i tabellen. Hemmalaget Västerås är två poäng före efter tolv omgångar spelade. Tycker Västerås ska vara klart bättre än de visat hittills. Har underpresterat kraftigt sett till expected points och exprected goals-statistik. Är väl rimligt att det jämnar ut sig och att de har ett bättre poängsnitt in i mål än hittills. Men här tycker jag de blivit för stora favoriter. Trodde att de skulle lyfta sig efter segern mot Brage i förrförra omgången, men följde upp det med en svag prestation nere i Trelleborg. Så de känns inte riktigt på gång formmässigt.

Saknar också ett par spelare:
Målvakten Fagerström, som var en av seriens bästa keeprar i fjol.
Mittbacken och ÖIS-nyförvärvet Engström, som är tänkt att leda försvaret tillsammans med Sabetkar.
Mittfältsbrassen Pedro Ribeiro.

Umeå gör det okej som nykomling. Ligger, som väntat, i botten av tabellen, men har förtjänat fler poäng än de tagit tycker jag. Sett till expected points i statistikverktyget jag använder borde de tagit runt 17 poäng snarare än 12. Har varit med i alla matcher hittills. Endast en förlust har varit med mer än ett mål. Stabilt och svårslaget lag som faktiskt har bättre målskillnad än VSK. Spelade sin senaste match i torsdags och har därmed en dags kortare vila än VSK. Men då de hämtade upp 0-2 till 2-2 sent i den matchen tror jag snarare att de kommer energiboostade in i den här matchen. Var också en väldigt rättvis poäng mot ÖIS. Positivt för deras del var även att Bajram Ajeti gjorde comeback där. Norrmannen hade inte spelat sedan premiären mot Sundsvall (då han gjorde mål). Han är en spelare som lätt borde komma upp i tvåsiffrigt antal mål över en hel säsong. Kan vara den anfallaren Umeå behöver för att förvandla några av de där kryssen de har till segrar.

VSK har vunnit två av de senaste elva matcherna. Tycker det är rimligt att de är favoriter, men SÅ stora favoriter som de i skrivande stund är tycker jag är orimligt.

Kryss?

This is the stats tab
This is the post tip