Speltips: Västerås SK -1 asian till 1.88 hos nya Expekt (Spelet sitter om Västerås vinner med två mål eller fler medan vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger)

________

Rätt så tätt matchande med veckoomgång och nu ny match i helgen. Men båda lagen kommer in med välbehövlig energi efter sena segrar så det ska nog inte vara några problem att tagga till även här. Västerås SK har verkligen kopplat greppet om förstaplatsen i serien då Utsikten börjat darra. Det ska nu väldigt mycket till för att VSK ska tappa någon av direktplatserna till Allsvenskan medan Trelleborg som verkligen vaknat under hösten kan känna sig trygga med sin tabellplacering.


Västerås
Senaste match: AFC Eskilstuna - VSK 1-2
xG: 1.15 - 3.09
Skott/Skott på mål: 8/5 - 22/7
Possession(%): 40 - 60
Hörnor: 1 - 9
VSK kopplade tidigt greppet och såg ut att gå mot en stabil seger däremot fick AFC en biljett in i matchen när de kunde kvittera på straff. VSK fortsatte anfalla med mycket folk och kunde ta den rättvisa segern i slutminuterna. Det börjar ge resultat med den breda truppen där många olika spelare blir matchvinnare - där det var Tronets tur denna gång.


Trelleborg
Senaste match: Trelleborg - Jönköping 2-1
xG: 1.28 - 1.78
Skott/Skott på mål: 14/5 - 12/5
Possession(%): 37 - 63
Hörnor: 7 - 1
I första halvlek hade Trelleborgs FF problem med spelet och Jönköpings Södra kopplade ett klart grepp om matchen och hade ledningen. En kvittering kom sedan genom en drömträff av Mortensen, lite från ingenstans.
I andra halvlek förändrades matchbilden när Trelleborg gjorde flera byten, det gav laget mer speed och de började vinna bollar högt. Slutligen avgjorde Liam Olausson i slutskedet.

Spelmässig dominans återigen av Västerås?

Det är lätt att dra blickarna återigen mot VSK när de spelar en sådan fantastisk fotboll. Senaste hemmamatchen mot GIF Sundsvall gjorde man jobbet rätt komfortabelt och mot ett Trelleborg som mer eller mindre säkrat kontraktet tror jag det passar illa för gästerna att möta ett heltaggat VSK. Trelleborg blev rätt så utspelade av J-Södra i en del av matchen senast och skulle man hålla den nivån här under samma tidsperiod så skulle det nog rassla till både en och två gånger. Överlag så är VSK ett klart bättre lag och man vet vad man får i sådana här matcher. Väntar mig en helgjuten insats och en seger, frågan är bara om de vinner med mer än ett mål?

Speltips: Västerås SK -1 asian till 1.88 hos nya Expekt (Spelet sitter om Västerås vinner med två mål eller fler medan vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger)
This is the stats tab
This is the post tip