Västerås tar emot Värnamo på onsdagen.
Mitt speltips: VSK att göra över 1,5 mål i matchen.

Jag väljer spel på VSK ö1,5 mål istället för raka ettan. Oddset är i nuläget högre och ger oss vinst på 2-2 och andra slutresultat där VSK gör två mål utan att vinna. Det negativa är såklart att vi förlorar på 1-0. Men jag tycker det är värt att gå på det högre oddset.

För jag vill hitta in på VSK här. Deras fina underliggande siffror är väldokumenterade vid det här laget. Gjort tre mål, men borde gjort 12-14 sett till expected goals beroende på vilken tjänst du tittar på. Klart det går att hävda att det är bristande kvalitet att inte göra mål, så kan det kanske vara till viss del. Men att de missat tre straffar, flera öppna mål och inte fått en enda studs med sig är mer tillfälligheter, målskytter bara måste lossna.

Är framför allt på hemmaplan VSK sett allra starkast ut, det är där enda segern kommit (Mjällby hemma). I de övriga hemmamatcherna har de förlorat med 1-0 mot Elfsborg + Halmstad och med 2-0 mot Djurgården. I alla fyra hemmamatcherna har de varit klart bättre än motståndet och rimligt hade varit 7-10 poäng på de här matcherna.

Svår säsongsinledning för Värnamo

Värnamo har haft en tuff säsongsinledning. Kommer förvisso från två rätt bra prestationer (2-1 borta mot Bajen och 1-1 "hemma" mot BP). Men jobbig match senast då de tappade in kvitteringen sent. Spelade för övrigt den hemmamatchen i Kalmar, vilket var fjärde hemmamatchen de tvingats spela på neutral arena. Buss till Kalmar i söndags, sen hemkomst därifrån söndag kväll. Bara två dagars vila innan det blir buss igen, upp till Västerås den här gången. Klart det inte är ett optimalt schema och att det sliter att behöva resa så mycket som de gjort under de 6-7 inledande veckorna av allsvenska säsongen.

Västerås har en extra dags vila. Ingen bra match mot Gais senast, men har sett bra ut innan dess, så jag tror de har alla förutsättningar att göra en bra prestation här. Spelar konsekvent oavsett motstånd och lär försöka ta tag i matchbilden här från start.

Kommer de bara upp i ungefär samma nivå som i de tidigare hemmamatcherna ska Västerås ha toppchans att både vinna och göra minst två mål. Får de bara hyfsat tidig ledning och lite medstuds i någon match kan jag se en riktig ketchupeffekt i en kommande match.

3-1?

Speltips: Västerås att göra två eller fler mål
This is the stats tab
This is the post tip