Vejle har som nykomling redan charmat de danska fotbollsfansen. Jag tror man har en bra chans även i tredje omgången.

Säsongsstarten

Vejle - Hobro 3-1
Bröndby - Vejle 1-1

Midtjylland - AGF 0-0
AGF - Nordsjälland 1-1

Andreas Alms gamla klubb är åter i Superligan efter många år i andraligaträsket. Med rika ägare i ryggen, en italiensk tränare vid rodret och ett spännande truppbygge har man lyckats besegra Hobro hemma (3-1) och tagit en mäkta imponerande poäng borta mot Bröndby. 1-1 var fullt rättvist där Bröndby hade svårt att få rejält grepp om matchen. Vejle är ett tekniskt lag med en stark defensiv och spets framåt. Brassen Alan Sousa (förmåga att avgöra på egen hand) har gjort mål i båda matcherna och kompletteras bra av andra. Till den här matchen får Vejle in en tung värvning i svenske Melker Hallberg. Han lär höja laget ytterligare. Har svårt att se Vejle åka ur med det här laget och kontinuiteten med samma tränare och stommen kvar sen i fjol.

AGF har börjat med två raka kryss mot tufft motstånd. Borta mot Midtjylland 0-0 och hemma mot Nordsjälland 1-1. Har ett bra lag där vi bland andra känner igen förre AIK:aren Niklas Backman och förre Blåvittdansken Jakob Ankersen. Kan Vejle dock fortsätta att spela disciplinerat så kommer de kunna ta många skalper innan motståndarna lär sig att Vejle är bra. AGF lär ändå tro att de ska kunna dominera och vinna den här matchen. I så fall är det precis vad som passar Vejle som handen i handsken.

Bra odds på hemmaseger med säkerhetsbältet på.

Preliminära startelvor (Tipsbladet)

Vejle Boldklub (3-5-2): Bajza - R. Lauritsen, Greve, M. Lauritsen - Henriksen, Mucolli, Ramadani, Schoop, Davidsen - Sousa, Louati

AGF (4-5-1): Jovanovic - Mikanovic, Backman, Juelsgaard, Højer - Stage, Sverrisson, Guira, Blume, Ankersen - Junker

SPELTIPS
Jag spelar Vejle asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 2.16 hos LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip