På Vejle Stadion spelas måndagens enda match från danska Superligaen. Vejle BK gästas av Ålborg och med denna match blir den femte omgången av ligan komplett.

Vejles resultatrad inledningsvis
Midtjylland - Vejle 4-1
Vejle - Bröndby 2-2
Sönderjyske - Vejlje 1-0
Vejle - Randers 0-2

Ålborgs resultatrad inledningsvis
Ålborg - Aarhus 2-0
Silkeborg - Ålborg 0-0
Ålborg - Midtjylland 0-1
FC Köpenhamn - Ålborg 2-2

Ålborg inledde säsongen med att spela 2-2 mot FCK på Parken. Därefter tog de emot ett annat tippat topplag i Midtjylland på hemmagräs och då kammade de noll genom en uddamålsförlust. Efter det blev det poäng igen borta mot Silkeborg och nu senast kom säsongens första trepoängare då Aarhus besegrades med 2-0 på hemmagräs.

Vejle har som ni kan se i resultatraden ovan fått en knackig säsongsstart. En poäng på fyra matcher är inget vidare facit. I fjol gjorde hemmalaget för kvällen 25 mål på 22 matcher i ligan och slutade på en tiondeplats i tabellen, vilket innebar spel i nedflyttningsgruppen.

Hittills den här säsongen har Vejle petat in tre mål på fyra matcher, men de har också släppt in nio bakåt. Ålborg gästade här både i ligan och i nedflyttningsgruppspelet i fjol. Ser vi till mötet i ligan så vann gästerna med 2-0 här på Vejle Stadion och i slutspelet blev det 1-1.

Ålborg har fått en något bättre start på säsongen med en förlust på fyra matcher, men också bara en seger då de noteras för två kryss. Löser de säsongens första bortaseger ikväll så går de upp på åtta poäng och chansen att det händer bedöms som god då det är ett hemmalag som har det tufft för tillfället.

SPELTIPS
Ålborg +0 (asian) / Ålborg DnB (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds: 1.84
Spelbolag: bet365

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip