Topptippade Vejle - med Andreas Alm som tränare - har floppat rejält och ligger näst sist i den danska motsvarigheten till Superettan. Nu tycker jag dock att laget hittat en bra trend och bör ha bra chans hemma.

Senaste möte
24 juli: Vejle - Fremad Amager 1-1

DIVISION 1
5. F. Amager 14 5 6 3 21:13 21
11. Vejle 14 4 5 5 18:14 17

Vejle hemma
7 1 5 1 6:6 8

Formen
V, O, F, F, F

Senaste match
Köge - Vejle 0-3

Fremad Amager borta
7 1 4 2 6:8 7

Formen
V, F, V, O, F

Senaste match
Fremad Amager - Skive 3-0

Vejle har en stark ekonomi och storsatsade inför den här säsongen. Med Andreas Alm som tränare har det dock inte alls gått som tänkt. Laget placerar sig näst sist efter 14 omgångar, och det är givetvis ett stort fiasko. Som tur är för Vejle är loppet ännu inte kört i den jämna tabellen. Serieledaren Hobro är elva poäng före, men upp till Köge (som man spöade rejält med 0-3 borta sist) och FC Helsingör på kvalplatserna, är det bara fem poäng. Detta är dessutom en hängmatch i omgång 15 så en vinst gör att Vejle klättrar upp från 11:e till 7:e plats och alltså bara har två pinnar till andra- och tredjeplats. Efter tre raka förluster tog Vejle en pinne hemma mot Vendsyssel och körde sedan över Köge. Mucolli och nigerianen Dominic (två mål) hade en fin dag på jobbet och matchen var över efter 33 minuter vid ställningen 0-3. Det var väldigt mycket nyförvärv inför säsongen så det är kanske inte så konstigt att det kan ta ett tag innan spelet sitter, men rent namnmässigt har Vejle tillsammans med Hobro det bästa laget på pappret. Fremad Amager kommer från två raka segrar i ligan. Båda på hemmaplan mot Nyköbing (1-0) och Skive (3-0). Sett höjdpunkterna från Skivematchen och det var ett väldigt effektivt hemmalag på en otroligt dålig gräsmatta. Samtliga mål gjordes på fasta situationer. 1-0 på hörna, 2-0 på straff och 3-0 på andraboll från inkast. Om Vejle driver upp tempot som man gjorde borta mot topplaget Köge så tror jag på hemmaseger i kväll. Får tillbaka förstamålvakten, Steffen Kielstrup och unge kinesen Wang Xin.

SPELTIPS
Vejle är ett bättre lag om man bara får alla bitar i spelet att fungera. Känns som formen är på väg uppåt och med hemmaplansfördelen tror jag på seger igen. Spelar rak etta till 2,25 hos Nordicbet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip