Stark nykomling mot den regerande mästaren.

SUPERLIGAN
7. Vejle 3 1 2 0 5:3 5
8. Midtjylland 3 1 1 1 4:3 4

Säsongsinledningen

Vejle - Hobro 3-1
Bröndby - Vejle 1-1
Vejle - AGF 1-1

Midtjylland - AGF 0-0
AaB - Midtjylland 2-1
Midtjylland - Esbjerg 3-1

Vejle har jag skrivit om tidigare. En väldigt kompetent nykomling som ännu är obesegrad. 3-1 i premiären mot Hobro följt av två fina kryss mot Bröndby away (fullt rättvist) och senast mot AGF Århus. En match som lockade hela 10 000 åskådare på Vejle Stadion. Det råder fotbollsfeber i byn och nu kommer ännu ett tufft motstånd. Regerande mästaren Midtjylland besöker Vejle efter att ha spelat 0-0 i veckan mot Astana i CL-kvalet. Ett resultat som innebär att laget är utslaget i CL-kvalet. Deppiga miner såklart, dessutom lär det kunna vara en del trötta ben från den sena matchen i onsdags.

FCM lär behöva rotera på något håll och Vejle har som sagt ett väl fungerande kollektiv och spets i brassen Sousa som fortsätter att näta. Har fått in ett par fina nyförvärv nu på senare, bland annat Melker Hallberg. Tränas av en italiensk tränare så att spela organiserat är något laget behärskar. Midtjylland kommer få äga boll på sin planhalva här, men att dyrka upp ett Vejle med självförtroende blir säkerligen inte enkelt. Vejla tar nog ett kryss på förhand, om gästerna tar ledningen så lär de inte vara dumma och bara tokköra framåt med tanke på spetsen som Vejle ändå har i sin offensiv.

Båda lagen kommer med mer eller mindre fullt lag.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Vejle Boldklub (3-5-2): Bajza - R. Lauritsen, Greve, M. Lauritsen - Memija, Mucolli, Ramadani, Schoop, Davidsen - Nilsson, Sousa

FC Midtjylland (3-4-1-2): Hansen - Hansen, Korcsmar, Sanneh - Døhr Thychosen, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Onyeka - Wikheim, Onuachu

SPELTIPS
Tror på ännu en jämn match. Vejle är organiserade och samtidigt duktiga på att hålla i bollen. Midtjylland med en del trötta ben från CL-debaclet. Spelar under 2,5 mål i matchen till 1.92 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip