Vendsyssel ska vinna på pappret. Men Thisted är seriens bästa (obesegrade) bortalag och ligger två pinnar före i tabellen.

Senaste möte
Thisted - Vendsyssel 1-2

DIVISION 1
2. Thisted 16 9 4 3 29:21 31
3. Vendsyssel FF 16 8 5 3 32:20 29

Vendsyssel hemma
8 5 1 2 16:8 16

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Esbjerg - Vendsyssel 2-4

Thisted
8 6 2 0 18:10 20

Formen
V, O, F, O, V

Senaste match
Thisted - Skive 2-1

Som uppvärmning inför en "något" hetare match på San Siro erbjuder jag er danska division 1, motsvarande Superettan i Sverige. Vendsyssel satsar på att ta sig upp i år, Thisted är nykomlingen som gör det sjukt bra så här långt. När lagen möttes i början av säsongen så vann Vendsyssel på bortaplan med 2-1, samtidigt gjorde Thisted en bra match och det var inte helt rättvist att de gick poänglöst därifrån.

Nu är det bortaplan där Thisted är obesegrat och dessutom vunnit hela 6/8 matcher. Väldigt imponerande av laget och dess svenske tränare Joakim Mattsson. Coach var dessutom tränare för Vendsyssel förra säsongen så klart att han är sugen på att tvåla dit sitt gamla gäng. Vendsyssel har heltidssspelare, det har inte Thisted fullt ut, men förra säsongen gick amatörlaget Helsingör upp i superligan så det tycks inte vara avgörande i Danmark, konstigt nog.

Thisted kommer helt skadefritt. I Vendsyssel saknas ett par gubbar.

Kasper Povlsen och Mathias Schlie är skadade. Startspelaren Mikael Anderson (som gjorde matchens första mål mot Esbjerg) är borta på U21-uppdrag.

SPELTIPS
En liten rövare men med tanke på hur bra Thisted varit på bortaplan och är två pinnar före i tabellen. All press på hemmalaget alltså, samtidigt som gästerna är mer än nöjda med kryss. Spelar 2 asian hcp +0,5 (samma som dubbelchansen X2) till fina 2.10 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip