Natten mellan fredag och lördag spelas Copa Americas andra kvartsfinal. I denna kvartsfinal har vi en matchup mellan två av slutspelets svagare lag. Därför är det också en av dem jämnare matcherna i slutspelsträdet.

Kanada tog sig överraskande vidare från Copa Americas på förhand jämnaste grupp. Det var dock med en stor portion tur som de gjorde det då de fick spela 11 vs 10 mot såväl Peru som Chile. Om de hade gått vidare 11 vs 11 i dessa möten? Troligtvis inte va?

Jag har under turneringens gång antecknat lite efter varje match. Mina anteckningar från Kanadas matcher ser (förenklat) ut såhär: Spela fysiskt mot Kanada, försvaret MYCKET ostabilt.

Jag tycker också att Kanada skapar rätt lite trots att de har en del boll. De har visserligen kommit upp i en del xG under matcherna, men tittar vi på matchen mot Peru så skapades de flesta målchanserna först efter Perus utvisning. Matchen mot Chile är det svårt att dra för stora slutsatser om då matchbilden blev broken efter den tidiga utvisningen.

Bäst intryck lämnade de efter 0-2 förlusten mot Argentina där man förtjänade åtminstone ett mål framåt, men hade också kunnat släppa in typ 2 bollar till bakåt!

En fotbollsnation på uppgång

Venezuela då? Jag har vid ett antal gånger dem senaste åren lyft fram talangen som finns i Venezuela. Har höjt ett varningens finger för dem vid flera tillfällen, då med sämre framgång. Vill skylla på att det handlade mycket om tränare som inte vågade tro på materialet. Gamla dinosaurier som tänkte att deras bästa chans var att försvara i 90 minuter och hoppas att någon långboll når Rondon.

Nu när Venezuela har börjat våga lita på sitt egna spel, som visserligen fortsatt är kontringsorienterad, så har också vinsterna börjat trilla in. I VM-kvalet ligger Venezuela fyra med 9 poäng på 6 matcher. Ingen jätteskörd men då ska man också ha med sig att det sydamerikanska VM-kvalet alltid är superjämnt samt att Venezuela skrapade ihop 10 poäng på hela VM-kvalet (18 matcher) till Qatar.

Överlag så är det alltså positive vibes i Venezuela efter att de VUNNIT gruppen före Ecuador, Mexico och Jamaica. En rejäl skräll och ytterligare ett tecken på att landets fotbollssatsning, för det ska sägas att de tidigare satsats mer på baseball, gett frukt. Venezuela är förövrigt det enda landet i Sydamerika som inte kvalat till ett världsmästerskap tidigare, kanske kan detta vara starten på något riktigt stort!

Motståndet är ett passande sådant och jag tror också att matchbilden kommer att passa Venezuela. Då Kanada gärna har en del boll så kan Venezuela pressa när tillfälle ges och i andra fall kontra på Bello och Soteldo. Offensiva trion Bello, Soteldo och Rondon håller hög klass och kompleterar varandra bra. Yttrarna är snabba, kreativa och bra 1 vs 1, strikern är tung och målfarlig.

Jag tror att Kanadas "tur" tar slut här. Det är två försvarslinjer som i grund och botten inte är sådär supervassa. Det är dessutom ingen förlängning i Copa America, bortsett från själva finalen, så vill man vara säker på segern så är det 90 minuter only som gäller.

Även om jag tycker att detta är två av dem svagare lagen i slutspelet så är linan på 2.0 mål för låg här. Jag går emot marknaden och rekar över 2.0 mål @ 1.83 med 1 unit hos Pinnacle . Det finns nog utrymme för att vänta upp oddset lite till, men tycker att nuvarande odds är godtagbart.

Vidare så går vi emot marknaden på hcp-spelen. Venezuelas odds har gått upp sedan släpp och jag tycker att det är dags att kliva in. Venezuela +0 @ 1.79 hos bet365 får sig 1 unit.

På statistikfronten tar jag två passningsspel. Ena är ett överspel, andra är ett underspel:
Eustaquio över 49.5 passningar @ 1.83, 0.5U
Jose Martinez under 44.5 passningar @ 1.83, 0.5U

This is the stats tab
This is the post tip