Måndagsmatchen i den italienska Serie A hämtas från Stadio Marcantonio Bentegodi där Verona tar emot Bologna. Det är ett mittenmöte i Serie A tabellen, mellan två lag som inte har något mer att spela för. Dock är det inte ett helt öppet sådant, i mitt tycke, som marknaden föreslår. Verona är ett stabilt lag med ett bra försvar, som har haft mycket stolpe ut i sina senaste bataljer. Bologna har haft ett relativt enkelt schema och ändå misslyckats med att vinna något av sina fem senaste ligamatcher.

Verona har bara plockat två poäng på de sju senaste matcher. Tränaren Ivan Juric har hävdad att laget har saknat karaktär, viljan och hungern och sagt att Verona kan spela hur snyggt som helst men att de ändå kommer vara förlorare. Det är bra att Juric försöker få liv i sina spelare, som ändå har skött sig helt okej. Försvaret håller en väldigt hög klass, men framåt har inte Verona lyckats förvalta sina chanser effektivt. Detta är något som kommer att lossna och jag tippar att det sker nu mot Bologna.

Bologna har plockat tre poäng mindre än Verona på 36 omgångar. Under de fem senaste matcher har Bologna mött tabelltvåan Atalanta men också Torino, Fiorentina, Udinese och Genoa - samtliga lag som ligger på den nedre halvan av tabellen. Bologna har inte lyckats segra över något av dessa lag. Värst av allt är bortaformen där bara bottenlagen Parma och Crotone har tagit mindre poäng. På bortaplan har Bologna förlorat 10 av 18 matcher och är det laget som har nätat minst gånger, nämligen 16 mål.

Då Verona har ett starkt försvar kommer Bologna få stora problem med att näta. Offensivt har Verona tillräckligt vassa spelare i bland annat Mattia Zaccagni och Kevin Lasagna, som har en förmåga att lägga in en extra växel när det verkligen behövs. Bolognas urusla bottenform öppnar upp för att Verona ska bryta sin vinstlösa trend och ta en rak hemmaseger, till ett fint odds.

Speltips Verona - Bologna:
1. Odds 2.50 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Verona:
Ivor Pandur, Federico Ceccherini, Koray Günter, Federico DiMarco, Marco Davide Faraoni, Antonin Barak, Ivan Ilić, Darko Lazovic, Daniel Bessa, Mattia Zaccagni & Nikola Kalinic.

Bekräftad startelva - Bologna:
Federico Ravaglia, Takehiro Tomiyasu, Lorenzo De Silvestri, Adama Soumaoro, Mitchell Dijks, Jerdy Schouten, Roberto Soriano, Nicola Sansone, Emanuel Vignato, Andreas Skov Olsen & Rodrigo Palacio.
---

This is the stats tab
This is the post tip