Viborg hemma mot Fredericia - igen. För bara ett par veckor sedan 2-2 i exakt samma möte, nu är det danska cupen som gäller.

Senaste möte
Viborg - Fredericia 2-2

DIVISION 1
1. Viborg 8 4 3 1 15:7 15
4. Fredericia 8 3 2 3 13:10 11

Viborg hemma
5 2 3 0 7:4 9

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Viborg - Naestved 2-1

Fredericia borta
4 2 1 1 8:5 7

Formen
F, V, O, F, V

Senaste match
Fredericia - Nyköbing 1-2

Viborg är i serieledning i den danska motsvarigheten till Superettan. Fredericia ligger fyra, fyra poäng bakom. Detta efter åtta omgångar. Jag gillar Viborgs mix i truppen där det finns utländsk spets blandat med unga danskar och ett par rutinerade. Viborg är egentligen en klubb för Superligan sett till intresse, arena och så vidare. Båda lagen spelade så sent som i söndags. Viborg vann med 2-1 hemma mot Naestved och Fredericia föll hemma mot Nyköbing.

Båda dessa lag är bra på fasta situationer. Sist lagen möttes gjordes tre av fyra mål efter fasta. Fredericia har en sån där långkastare som Viborg måste stå upp emot. Men annars tycker jag att Viborg är laget med mer variation och kvalitet i sitt spel. Slog Lyngby med hela 0-5 för två matcher sen, och vann som sagt sist mot Naestved med 2-1. Detta efter att först släppt till ett billigt mål efter individuellt misstag, men ändå lyckats vända. Presspelet är bra och spetsen finns. Det gäller bara att vara fokuserade varje match, då kommer Viborg garanterat att sluta topp 3.

Nu är det cupspel, lagen möts igen. Viborg ledde med 2-0 senast men lyckades tappa till 2-2. Fredericia två mål på fasta. En hörna med mål på cykelspark och kvitteringen efter långkast och skarv. Viborg kommer att rotera på ett par positioner, men samtidigt har man en bra bänk - och det betyder inte att man skiter i cupen. Kan vara bra att få in spelare som vill visa att man duger för tränaren. I princip full trupp.

SPELTIPS
Jag spelar Viborg här. En mindre insats på rak hemmaseger till 2.10 hos 888sport , MrGreen eller LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip