Jag gillar inte oddset på Viking idag, man är gjort till allt för stora favoriter hemma mot Sarpsborg och hemmaoddset lockar inte till spel. Avstår också hcp då jag är rädd för att Sarpsborg kan bjuda upp till kamp här och 2-1, 2-2, 3-2 ser jag mycket väl som troliga resultat.

Därför testar jag ett intressant odds på;

Spel: Viking att göra mål i båda halvlekarna.


Matcherna duggar tätt i Tippeligan för tillfället. Detta blirt lagens sjätte match på 17 dagar. Viking har haft en dags längre vila än Sarpsborg och det tror jag kan gynna vårt spel idag.

Hemmalaget Viking har vänt helt uppochner på sin säsong. Efter en bedrövlig säsongsstart och kris i Stavanger har Vikings sportchef sagt upp sig och Hareide har fått mer ansvar i klubben. Även de unga killarna i Viking har tagit mer ansvar och får fortsatt förtroende av Hareide.

På de fyra senaste matcherna hade man 3 vinster i rad (inkl. en vinst efter förlängning i cupen) innan man i söndags spelade 0-0 mot Rosenborg. Med en hemmamatch till så tätt inpå är man hungriga på 3 poäng. Vid seger går man också förbi Sarpsborg och lämnar kvalplatsen så jag tror vi får se ett taggat Viking som kommer gå på offensiven från start.

Sarpsborg då, de inledde säsongen bra men har nu ramlat ner till en trettondeplats. Formkurvan pekar rätt ner och man har inte vunnit sen 25e maj, i cupen mot Kjelsås. Försvarsspelet ser väldigt darrigt ut och man har släppt in 10 mål på sina 3 senaste, varav 5 mål mot Brann i måndags (3-5 förlust hemma).

Man har nästintill full trupp, endaste spelaren som saknas är duktige targetplayern Öyving Hoås. Det är inte vem som helst dock, Sarpsborg anfallsspel kretsar mycket kring honom och utan hans tyngd i anfallet så får Sarspborg tänka om lite. Man såg dock vassa ut framåt mot Brann men det är oftast hemma som man tar poängen, på bortaplan har man endast tagit två poäng på 6 matcher.

Matchen spelas på naturligt gräs för övrigt, Sarpsborg spelar sina hemmamatcher på plast.

Jag förväntar mig att ungdomlig entusiasm med spring i benen väger tyngre idag mot ett slitet Sarpsborg. De har vart usla defensivt i det sista och kommer få det jobbigt, jag räknar med att Viking gör minst två mål idag och mycket väl i varsin halvlek.

2,35 hos Unibet är klart spelbart. Lycka till om ni ryggar!

EDITERAD 2011-06-30 15.41:09

This is the stats tab
This is the post tip