Lite snedstuds på sista rekarna. Hoppas på vändning med ett norskt spel i kväll!

Senaste möten

2016
Tromsö - Viking 2-1
Viking - Tromsö 2-0

Första omgången
Vålerengen - Viking 1-0
Tromsö - Brann 1-1

Den gamla Tippeligan har bytt namn till Eliteserien och spelas precis som i Sverige under samma kalenderår. I den första omgången åkte Viking och mötte Vålerengen på bortaplan. Det blev en impotent historia där hemmalaget gjorde vad som krävdes för att avgå med segern 1-0. I den matchen saknades den nigerianske spjutspetsen Samuel Adegbenro på grund av sjukdom, han är osäker till spel även i kväll. Detsamma gäller Kwesi Appiah som startade sist, men som kanske inte har fysiken nog för att starta sin andra match på tre dagar.

Även Tromsö har anfallsproblem. De fick 1-1 hemma mot Brann, men det var ingen klang och jubel-föreställning uppe i Nordnorge. Mittbacken Wangberg kvitterade i den 90:e minuten för att rädda en pinne. Där saknades targetspelaren Runar Espejord och El Hadji Mour Samb, anfallare från Senegal, som är osäker i kväll. Anfallsparet Vuk och Olsen hade svårt att skapa målchanser senast och på bortaplan är säkerligen fokus på att stänga till bakåt.

Preliminära elvor (Whoscored)

Viking (4-2-3-1) Austbo - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Ernemann, Danielsen - Bytyqi, Adegbenro, Haukås - Appiah

Tromsö (4-4-2) Kongshavn - Norbye, Ödegaard, Wangberg, Antonsen - Ingebrigtsen, Jenssen, Pedersen, Siguroarson - Vuk, Olsen

SPELTIPS
Spelar under 2,5 mål i matchen till 1,80 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip