Speltips: Riga rak seger till 2.40 hos bet365 .
—-
Conference League-kval står på menyn när Vikingur Reykjavik tar emot lettiska Riga FC hemma på Island i möte nummer två lagen emellan.
Riga knep med sig en 2-0 seger från hemmamötet och kommer med ett fint utgångsläge till returmötet på Island.

Hemmalaget Vikingur står inför en tuff uppgift efter att ha förlorat rättvist på bortaplan senast. Nu behöver man gå för det hyfsat tidigt i det här mötet för att ha en chans att vända på steken och få sitt Europaäventyr att fortsätta leva ett tag till.

Både Vikingur och Riga är topplag i sina respektive land och ligor. Båda lagen leder sina ligor ganska komfortabelt, så det är två bra fotbollsslag som ställa emot varandra.

Riga strået vassare

I ett möte mellan två lag som i grunden är ganska jämna, ger jag dock en knapp fördel till bortalaget Riga. Utöver deras 2-0 ledning från det första mötet anser jag att man också besitter en lite tydligare spets och flärd äm vad Vikingur gör. Vikingur är absolut ett topplag på Island, men att ställas mot ett Lettiskt topplag är en hylla upp. Jämför man även trupperna tycker jag att Rigas är strået vassare.

I det första mötet styrde Riga matchen hyfsat tydligt, och utöver att man gör en hel del mål är man också väldigt starka defensivt. På 22 matcher den här säsongen i ligaspelet har man endast släppt in elva mål.

Jag ser framför mig en match där Vikingur trots allt måste gå framåt ganska tidigt för att göra match av detta. Jag tror dock inte riktigt man har vad som krävs för att få hål på Riga och göra det här dubbelmötet levande igen. Jag väljer därför att tro på Riga-seger här med, sett till kvalité och utgångsläge. Mitt spel blir Riga rak seger till 2.40 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip