Speltips: Vikingur rak seger till 1.95 hos bet365 .

Kvalspelet till Champions League dansar under tisdagen igång och det med ett högintressant (nåja) möte på Island, där Vikingur Reykjavik tar emot irländska Shamrock Rovers i det första av två möten mellan lagen.

Hemmalaget Vikingur leder för tillfället den isländska ligan med 5 poäng ner till tvåan Valur efter 14 omgångar. Man står hittills på 10 segrar, 3 kryss och endast 1 förlust och detta efter att ha vunnit ligan under förra säsongen.
Den senaste förlusten för laget kom för två månader sedan, vilket pekar på en fin formkurva när man kliver in i detta dubbelmöte.

Shamrock Rovers är likt Vikingur regerande mästare borta på Irland, men har hitills i år inte fått samma träff. Man ligger just nu fyra i ligan med hela 13 poäng upp till ligaledande Shelbourne. Med Shamrock Rovers mått mätt vore en slutplacering utanför topp 4 en rejäl besvikelse.
Man kommer senast från en 1-0 seger mot Dundalk, men innan det hade man 3 förluster på de 4 senaste, så det är ingen superform man reser till Island med.

Slagläge för islänningarna

Med tanke på Shamrocks rätt svaga säsong sett till förväntningarna, tror jag att Vikingur har rätt fina chanser att få med sig ett resultat att gå på här.
Islänningarna kommer till skillnad från Shamrock med en fin form till denna match. Visst är väl motståndet borta på Island inte det bästa, men man lär komma med gott självförtroende till matchen.

Shamrock är ett lag som normalt sett kan stå upp hyfsat i dessa sammanhang då man nådde Conference League-gruppspel förra året, men den här upplagan av laget har inte riktigt samma kvalité som förra årets. Detta har blivit rätt tydligt i ligaspelet där man som sagt inte gått alls lika bra.

Över 2 matcher lär detta bli ett väldigt tajt dubbelmöte, och visst skulle Shamrocks erfarenhet i dessa sammanhang ge dem en edge.
Jag tror dock att Vikingur har goda chanser att störa Shamrock rejält på hemmaplan sett till gästernas dystra form och säsong hittills, och det raka spelet på Vikingur behöver därför inte vara dumt till 1.95 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip