På Estádio Municipal de Rio Maior tar Vilafranquense emot Chaves i portugisiska andraligan. Det är en kamp mellan två svårslagna lag, där de båda har 7 förluster efter 24 omgångar. Skillnaden är att Vilafranquense har oerhört svårt att vinna sina matcher och lättare blir det inte när deras anfallsstjärna missar denna tuffa match. Chaves har en fin form och ligger på en sjätte plats i tabellen, så de ska vara givna favoriter att vinna mötet. Där finner jag också mitt vinnarspel, med en liten livlina.

Vilafranquense har bara lyckats ta en trepoängare totalt tre gånger denna säsong. Det är givetvis uselt och anledningen till att de befinner sig på den nedre halvan av tabellen, med två poäng ovanför nedflyttningszonen. De är inte heller något starkt hemmalag, eftersom de bara har en seger på elva hemmamatcher. Inget lag har färre vinster i ligan och inte heller fler kryssresultat där Vilafranquense har spelat oavgjort hela 14 gånger. Till denna match har Vilafranquense drabbats av ett stort avbräck.

Anfallsstjärnan Evandro Brandao (5 mål och 3 assister) utgick skadad senast tidigt i den första halvlene, i den mållösa hemmamatchen mot Penafiel. Han hade verkligen behövts då Vilafranquense anfallsspel inte skapade så mycket senast. Nu blir det ännu svårare då Chaves har hittat en fin form där de vann sin senaste bortamatch mot Oliveirense med 1 - 0 (som ligger på lika många poäng som Vilafranquense) och sedan blev det 1 - 1 mot Portos talangfulla B-lag. Det är en klar fördel till Chaves.

Därmed lägger jag ett spel på en Chaves seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Vilafranquense seger och vinst vid en rak Chaves bortaseger i matchen.

Speltips Vilafranquense - Chaves:
2 asian 0 (samma som Chaves draw no bet) - odds 1.63 hos 888sport , LeoVegas & Unibet .

---
Preliminär startelva från Ligaportugal.pt - Vilafranquense:
Tiago Martins, Marcos Vinicius, Diogo Coelho, Stephane Sparagna, Marco Grilo, Yanis Mbombo Lokwa, Diogo Izata, Goncalo Santos, Leo Cordeiro, Carlos Fortes & Andre Claro.

Preliminär startelva från Ligaportugal.pt - Chaves:
Paulo Vitor, Rafael Viegas, Luis Rocha, Vasco Fernandes, Joao Reis, Joao Bachiessa, Joao Teixeira, Nuno Coelho, Benny, Wellington & Roberto.
---

This is the stats tab
This is the post tip