Arsenal gästar Villarreal i första EL-semin.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Arteta gav positiva besked om flera offensiva spelare på onsdagens presskonferens. Enligt spanjoren är Alexandre Lacazette, Kieran Tierney och Pierre-Emerick Aubameyang alla aktuella för spel. Frågan är hur troligt det är att någon av dessa kommer till spel med tanke på hur det låtit tidigare gällande skadesituation. Aubameyang har dessutom dragits med dålig form när han väl spelat. Han är garanterat inte i 100% form om han nu skulle komma till spel. Skulle både han och Laca missa matchen är det väldigt tunt på forwardsfronten.

Lägg till att Ödegaard nyss kommit tillbaka efter skada och knappast är 100 än heller. Arsenal har haft problem med målskyttet senaste tiden och anfallsspelet har varit väldigt tamt.

Alla återstående EL-matcher är säsongens viktigaste uppgift för Arsenal. Ligan är död för deras del och det enda laget fokuserar på nu är att försöka vinna EL för att ta bakdörren till CL. Kommer säkert vara rätt försiktiga med ambitionen att inte hamna i underläge här, lär ha en del respekt för motståndet här. Samtliga "förstamatcher" i Arsenals dubbelmöten har varit rätt försiktiga och två av tre hade färre än tre mål. Undantaget var Olympiakos-matchen där det rasslade in tre mål sista halvtimmen.

Tänkbar elva:
Leno; Chambers, Holding, Mari, Xhaka; Partey, Ceballos; Saka, Odegaard, Smith Rowe; Aubameyang.

Villarreal tränas av Emery, som fick sparken från Arsenal för 1,5 år sedan. Om nu inte en EL-semi är tändvätska nog så lär Emery elda upp laget rejält. Gör en okej säsong i La Liga där de ligger sjua. Emery är en taktiskt skicklig tränare som knappast spelar den roligaste hawaiifotbollen, även om Villarreal gjort en del mål den här säsongen. 4/6 EL-slutspelsmatcher de spelat har gått under 2,5 hittills (alla "förstamatcher" i dubbelmötena har gått under 2,5).

Asenjo; Foyth, Albiol, Torres, Estupinan; Chukwueze, Parejo, Capoue, Trigueros; Moreno, Alcacer

Jag tror det här blir en väldigt försiktig match med två lag som har stor respekt för varandra. Väldigt mycket på spel för båda då en finalplats med chans på CL hade varit väldigt tungt för bägge. Kan se framför mig en rätt tajt match med få målchanser där det tickar 0-0 ett tag. Tror underspelet är väldigt bra som startposition där du tidigt kan spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 om det nu ser ut att öppna sig. Men jag tror vi landar på 0-0, 1-1, 1-0 eller 0-1.

This is the stats tab
This is the post tip