Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål @ 1,82 - X3000 -

Match från La Liga där Villarreal gästas av Atletico Madrid under måndagskvällen.

Den gula u-båten som Villarreal kallas har dykt upp till nionde plats efter en finfin senvinter där man först kryssade i fyra av fem matcher för att sedan vinna fyra i rad. Var även när att vända ett 0-4 underläge mot Marseille i Europa League men 3-1 hemma räckte inte för att ta sig kvartsfinal. Hoppet fanns dock när Yerson Mosquera satte 3-0 i 85e minuten men långt in på stopptid punkterade fransmännen tillställningen fram till 5-3 totalt.

Så nu är Villarreals mål att nå Europa. Åtta poäng upp till Real Sociedad på sjätte plats blir tufft men inte omöjligt om man kan bevara toppformen. Tre av lagen (Real Sociedad, Real Betis och Valencia) som besegrats på slutet är direkta konkurrenter till Europaplatserna.

Tränare Marcelino har stor frånvaro till denna match. Kiko Femenia har samlat på sig fem gula kort och är avstängd. Även backkollegan Alberto Moreno som lyckats ta sex kort på två matcher och blev utvisad både mot Marseille i Europa League och Betis i ligan får se matchen från läktaren. Skadekänningar på Eric Bailly, Juan Foyth och Raul Albiol gör att Marcelino inte kommer ha så mycket att fundera över när han plitar ned sin backlinje. Jorge Cuenca, Aissa Mandi och Yerson Mosquera känns givna medan det står mellan Carlos Romero och Adria Altimira om sista ytterbacksplatsen.

På mitten är det Ramon Terrats, Alfonso Pedraza, Denis Suarez och Yeremy Pino som ej kommer till spel. Tur då att det är skadefritt i anfallsled. Gerard Moreno har varit bra under säsongen och fick plats i Spaniens senaste landslagstrupp där han startade mot Colombia. Den som lyser mest är Alexander Sörloth och norrmannen är uppe på 13 mål, bara tre bakom Real Madrids målfarlige mittfältare Jude Bellingham. Goncalo Guedes och Bertrand Traore finns också i forwardsuppsättningen så framåt ser det bra ut. Dagens TV-spel blir Alexander Sörloth skott på mål om oddset är ok.

Stukade försvar bäddar för mål

Atletico Madrid håller på att klanta bort Champions League platsen till nästa säsong. Efter chockförlusten borta mot Cadiz så kom det en ny smäll senast när det blev hela 0-3 hemma mot Barcelona. Har i och med de två förlusterna passerats av Athletic Bilbao som nu är en poäng före Rojiblancos.

På bortagräs har Atleti varit rätt svaga under säsongen och 4-3-7 är inget som tränare Diego Simeone är nöjd med. 0-1 Sevilla, 2-2 Almeria och 0-2 Cadiz är långt ifrån godkänt då dessa gäng håller till i botten av serien. Det som kan "rädda" säsongen är en framgång i Champions League där man är framme i kvartsfinal mot Dortmund. En klart överkomlig uppgift och får man bara med sig ett bra resultat hemma (10/4) så kan man ligga på kontring i Tyskland.

Hoppas ha Antoine Griezmann tillbaka efter skadan som höll honom borta från Frankrikes landskamper mot Tyskland & Chile. Precis som för Villarreal så är det två man avstängda i huvudstadslaget. Argentinska landslagsduon Nahuel Molina och Rodrigo de Paul får ej medverka här. Mario Hermoso och Jose Gimenez kämpar mot klockan att hinna bli fit i tid för matchen, men vi vet först på matchdagen vem som vann duellen. Thomas Lemar borta sedan länge och får ta nya tag nästa säsong.

Tycker det finns bra förutsättningar att vi får se mål i matchen. Ett formstarkt Villarreal med upp till fem försvarare borta och heta anfallare i Sörloth / Moreno och Atletico med dassig bortaform och saknar troligen tre ordinarie backar men förhoppningsvis Antonie Griezmann tillbaka att komplettera Alvaro Morata på topp.

Spelet sitter om båda lagen gör mål och det blir minst tre mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip