För alla La Liga fans är det något alldeles extra när en ligaomgång inleds i mitten av veckan. Samtliga matcher livestreamas på bet365 .

På tisdagen har vi ett sent och tufft "toppmöte" på Estadio de la Ceramica där formstarka Villarreal tar emot Barcelona. Tabellen speglar inte Villarreals senaste prestation direkt, då Villarreal är strax över nedflyttningsplatsen. Villarreal är kapabla till att skrälla här och framförallt ska de göra mål. Marknaden har ständigt gått upp på tabellettan Barca och ligger i skrivandets stund på cirka 1,80 i odds. Barcelona ska givetvis vara favoriter till seger. Däremot är inte marknaden övertygad om att detta blir ett målrikt möte. Med tanke på hur båda lagen har spelat på sistone är chanserna goda att det kommer att smälla från båda håll.

Villarreal har verkligen kommit igång på sistone - i synnerhet med målskyttet. Vändningen kom borta mot Zenit i Europa League, där Villarreal vann med hela 3 - 1. Sedan dess har det blivit segrar mot Levante borta med 2 - 0, Zenit hemma med 2 - 1, Rayo Vallecano hemma med 3 - 1 innan Iago Aspas kom tillbaka till Celta Vigo och förstörde Villarreals fina svit. Även i den senaste matchen mot Celta Vigo hade Villarreal en 2 - 0 ledningen men tappade matchen till 3 - 2, där Aspas gjorde två mål.

I den senaste matchen visade Villarreal fortfarande att laget spottar in mål mot allt och alla. Det kommer de även att göra mot Barcelona. Det första inbördesmötet denna säsong slutade 2 - 0 till Barcelona, men då hade Villarreal en betydligt sämre form. Nu har anfallarna kommit igång och börjat producera samt att ytterspelarna också är glödheta och fyller på med mål och assister. Bakåt dock är det fortfarande oroligt så det är inte mycket som talar för att Villarreal ska klara av att hålla nollan.

Barcelona går som tåget för tillfället. Oavsett vem som står på andra sidan plan så lyckas Messi och kompani att producera och leverera. Senast blev det 2 - 0 hemma mot Espanyol i derbi barceloni, där Espanyol dessvärre var uddlösa, som förväntat, med en halv startelva på skadebänken (och en viktig spelare utvisad). Barcelona är tillräckligt bra för att minst göra två mål på Villarreal borta, med den kvalitén som finns i Barcas trupp och med tanke på att Villarreal har stora problem att hålla tätt bakåt.

Att Villarreal har gjort så många mål framåt på sistone är givetvis en ändring i taktiken, där Villarreal pressar mycket högre upp på planen och nästan likt Real Madrid lämnar stora luckor bakåt stundtals. Villarreal spelat mycket mer på vinst och förlust än vad de gjorde i början av säsongen och det har verkligen lönat sig. I tillägg var det ju väntat att någon av anfallarna äntligen skulle börja producera så jag är övertygad om att den goda målformen håller sig även hemma mot Barcelona.

Även om Barcelona klarade av att hålla nollan hemma mot Espanyol senast så har de inte riktigt visat en mästarform bakåt på sistone. Dessförinnan blev det insläppta mål i tre matcher i rad mot Real Betis, Lyon i Champions League och Rayo Vallecano. Lägg därtill att mittbacksgeneralen Gerard Pique startar matchen på bänken, vilket är ett stort avbräck i backlinjen för Barcelona. Även Leo Messi startar på bänken, men gör inte Barcelona något mål i den första halvleken så kommer han garanterat in direkt strax efter pausvilan.

Villarreal är starka nog att göra minst ett mål mot Barcelona och Barcelona är i vanlig ordning starka nog att göra minst två mål på samtliga motståndare så därmed är det intressant med ett spel på att båda lag gör mål och att matchen slutar över 2,5 mål.

När marknaden erbjuder nästan dubbla pengar på utfallet kan jag inte motstå att lägga ett spel på utfallet. Så det blir ett spel på att båda lag gör mål i matchen och att matchen slutar över 2,5 mål till 1,90 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 . Hittas under Mål - Totalt antal mål/båda lagen gör mål.

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Ramiro Funes Mori, Victor Ruiz, Alvaro Gonzalez, Mario Gaspar, Alfonso Pedraza, Santi Cazorla, Manu Morlanes, Vicente Iborra, Samuel Chukwueze & Karl Toko Ekambi.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Jordi Alba, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Arthur, Malcom, Luis Suarez & Philippe Coutinho.
---

This is the stats tab
This is the post tip