Stormakten FC Barcelona är på jakt efter en sjätte seger i den spanska La Liga när de gästar Villarreal på Estadio De La Ceramica. Mötet kommer fel i tiden för Villarreal, som har en liten formdipp med två raka förluster i ligaspelet. Därmed har de tappat mark i tabellen, ner till en sjätte plats. Barcelona har sprungit ifrån Real Madrid i toppen av tabellen och kan verkligen distansera sig i toppstriden, vid en rak bortaseger över Villarreal.

Överlag gör Quique Setien och hans Villarreal en fin säsong. Mellan november 2022 och januari 2023 hade de en utmärkt period, där det blev fyra segrar på fem försök. Dock har spelet inte riktigt stämt i de senaste omgångar. Mot Rayo Vallecano misslyckades laget med att hitta nätmaskorna. I stället blev det ett mål i bakom. Men det som svider mest är att Villarreal är det första laget som har förlorat mot tabelljumbon Elche, med siffrorna 1 - 3. En svag insats som inte kommer räcka någonstans mot Barca.

Xavi vann sin första titel, inom citationstecken, när Real Madrid besegrades i den spanska Supercupen. Barca är ute i Champions League och får sikta in sig på att slå ut Manchester United i Europa League. Innan dess behöver Villarreal besegras för att hålla avståndet mot sin ärkerival i toppen av tabellen. Det är 8 poäng ner till Real Madrid, som är i Marocko och spela klubblags-VM. Så det kan bli ett försprång med hela 11 poäng innan helgen är över. Formen är på topp, där Sevilla senast slogs på Camp Nou med 3 - 0, efter mål av Jordi Alba, Gavi och Raphinha.

Även om Villarreal är fullt kapabla till att göra detta till en jobbig kväll för serieledarna är formen inte helt på topp för att utmana om poängen. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Barcelona reser hem med alla tre poäng i matchen.

Speltips Villarreal - Barcelona:
2. Odds 1.84 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Villarreal:
Pepe Reina, Juan Foyth, Raul Albiol, Jorge Cuenca, Johan Mojica, Etienne Capoue, Daniel Parejo, Alejandro Baena, Samuel Chukwueze, Gerard Moreno & Yeremi Pino.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jules Kounde, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jordi Alba, Pedri, Frenkie De Jong, Gavi, Raphinha, Robert Lewandowski & Ferran Torres.
---

This is the stats tab
This is the post tip