Europa League mästarna Villarreal inleder sitt La Liga spel med att ta emot Granada hemma på Estadio de la Ceramica. I och med Europa League titeln får Villarreal spela Champions League denna säsong och kommer att slåss på två fronter. Villarreal har en lång match i benen efter att ha spelat Supercupen mot Chelsea, där mötet blev oavgjort efter fulltid och förlängning. Avgörandet kom på straffar. Granada är ett lag som både spottar och läcker in mål, så vi kan nog se en målfest i premiären.

Det var starkt av Villarreal att vände ett 0 - 1 underläge mot Champions League mästarna Chelsea, genom ett mål av Gerard Moreno - som förra säsongen var involverad i nästan samtliga mål. Vilken målkung Villarreal har, som stod för 30 mål och 11 assist efter 46 matcher i La Liga och Europa League. Straffarna vanns dock av Chelsea, efter att Raul Albiol missade den sista straffen. Anfallsspelet har förstärkts genom Boulaye Dia, som visade fin form i Supercupen och kommer att vara viktig för laget.

Granada ska tas på allvar, med tanke på vad de har presterat i både ligan och i Europa League förra säsongen. I La Liga blev det 46 poäng efter 38 omgångar, där laget nätade 47 mål och släppte in 65 stycken. Robert Moreno har ersatt Diego Martinez som tränare samt att de har lyckats få dit Luis Abram, Carlos Bacca och Monchu gratis. Granada har spelat fem vänskapsmatcher där de har vunnit tre av dem. I de två senaste vann man över Balompedica Linense med 3 - 0 och Malaga med 3 - 1.

Mötet på Estadio de la Ceramica förra säsongen slutade 2 - 2. Det är ett tänkbart resultat i denna premiär. Villarreal är favoriter till att vinna. I mitt tycke lutar detta mer åt att bli ett målrikt möte, där vi får se Villarreal och Granada göra minst tre mål ihop.

Speltips Villarreal - Granada:
Över 2,5 mål - odds 1.91 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Geronimo Rulli, Juan Foyth, Aissa Mandi, Raul Albiol, Alfonso Pedraza, Yeremi Pino, Manuel Trigueros, Etienne Capoue, Alberto Moreno, Gerard Moreno & Boulaye Dia.

Bekräftad startelva - Granada:
Aaron Escandell, Dimitri Foulquier, Domingos Duarte, German Sanchez, Carlos Neva, Antonio Puertas, Monchu, Maxime Gonalons, Luis Milla, Darwin Machis & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip