Europa League mästarna Villarreal är ytterst små favoriter till att slå stormakten Juventus när lagen möts i den första av två åttondelsfinaler i Champions League, på Estadio de la Ceramica. Villarreal tog en andra plats i gruppen, bakom Manchester United. Juventus vann sin grupp före de regerande mästarna Chelsea. Båda lagen dras med ett par avbräck på nyckelspelare. Värst är det för Juventus, som ändå har en sylvass offensiv. Båda lagen är starka fram i banan och vet hur man gör mål.

Villarreal tog en slutspelsbiljett i den sista gruppspelsomgången genom att slå Atalanta i Bergamo med 3 - 2. Arnaut Danjuma nätade två gånger om i det mötet. Han gjorde ett hattrick i helgen när Granada besegrades med 4 - 1. Att målkungen Gerard Moreno har varit borta på grund av skada har inte märkts alls i målprotokollet. Villarreal är obesegrat i de fyra senaste matcher, där de har nätat 9 mål totalt. Anfallaren Yeremi Pino är också tillbaka efter en avstängning. Tränaren Unai Emery har Francis Coquelin och Ruben Pena i sjukstugan. I övrigt är det en frisk trupp som har en fin form. Nog bra för att bryta ner Juventus.

I Champions League gruppspelet spelade Juventus utmärkt, samtidigt som det gick uselt i Serie A. Tränaren Massimiliano Allegri har allteftersom fått ordning på det mesta. I ligaspelet är de obesegrade i de elva senaste omgångar. Det har blivit mål i alla matcher utom stormötet mot AC Milan, som slutade mållöst. Bakom sig har de två raka tillställnigar som har slutat 1 - 1 mot Atalanta och Torino i Derby della Mole. Nyförvärvet av målsprutan Dusan Vlahovic har gett utdelning direkt. Han kommer att växa i kostymen. Dock är det avbräck på mittbackarna Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini och Daniele Rugani. Det kommer märkas.

Då Villarreal öser in mål är det inte mycket som talar för att Juventus, med stora bekymmer i mittlåset, ska klara av att stoppa dem. Samtidigt har Juventus sylvassa spelare i den sista tredjedelen. Därmed är chansen stor att båda lagen hittar nätmaskorna.

Speltips Villarreal - Juventus:
Båda lag gör mål - odds 1.95 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza, Manu Trigueros, Etienne Capoue, Dani Parejo, Samuel Chukwueze, Yeremi Pino & Arnaut Danjuma.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Juan Cuadrado, Danilo, Matthijs De Ligt, Alex Sandro, Denis Zakaria, Manuel Locatelli, Weston McKennie, Federico Bernardeschi, Alvaro Morata & Dusan Vlahovic.
---

TV: Champions League på Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip