Europa League finalen mellan Villarreal och Manchester United spelas på Stadion Energa Gdansk i Polen, inför 9 500 åskådare på plats. Villarreal avslutade den spanska La Liga med en förlust i ryggen borta mot de tidigare regerande mästarna Real Madrid. Manchester United ställde upp med bänkspelare och juniorer som besegrade Wolverhampton i den sista omgången av Premier League. Tränaren Ole Gunnar Solskjær är på jakt efter sin första titel med Manchester United, som får bära favoritskapet i mötet.

Villarreal har en flerårig Europa League vinnare i tränaren Unai Emery, som har lyft pokalen tre gånger. Den erfarenheten har visat sig vara avgörande i turneringen, då Villarreal ännu är utan förlust. I gruppspelet blev det fem segrar och ett kryss i dubbelmöten mot Maccabi Tel Aviv, Sivasspor och Qarabag. I slutspelet besegrades Salzburg, Dynamo Kiev och Dinamo Zagreb, två gånger om. I hemmamatchen mot Arsenal var Villarreal det klart bättre laget och vann rättvist med 2-1. Returen dock bjöd på en thriller där Arsenals fixstjärna Pierre-Emerick Aubameyang träffare stolpen två gånger om och där Villarreal var riktigt illa ute.

X-faktorn Gerard Moreno har varit kärnan i allt när det kommer till det offensiva spelet i Villarreal, med 6 mål och 4 assister i Europa League. I La Liga har han varit ännu viktigare för laget när det kommer till poängtavlan, med sina 23 mål och 7 assister.

La Liga säsongen avslutade Villarreal på en sjunde plats i tabellen, vilket innebär att de kommer att missa Europa League nästa säsong. En seger i detta finalmöte innebär dock spel i Champions League nästa säsong. Dock känns inte Villarreal så pass heta denna säsong. Mot lättare motstånd har Villarreal varit briljanta men saknat det där lilla extra när de har mött tuffare motstånd.

Manchester United kommer väl förberedda till denna drabbning. Eftersom andra platsen bakom Manchester City redan var säkrad kunden tränaren Solskjaer ställa upp med bänkspelare och juniorer i Premier Leagues sista omgång. Ändå blev det en seger. Vinsten betydde något mer då Manchester United blev det enda laget i ligan som var obesegrat på bortaplan. X-faktorn Bruno Fernandes har varit magisk med 18 mål och 12 assister i Premier League, samt 5 mål på 8 Europa League matcher.

Vägen till finalen har gått via Real Sociedad, AC Milan, Granada och Roma. Inga dåliga lag. Det är betydligt tuffare motstånd än vad Villarreal har haft i slutspelet, i mitt tycke. Mest imponerande var segern över Roma med tennissiffrorna 6-2 på Old Trafford.

I Villarreal är det avbräck på mittfältaren Samuel Chukwueze. I Manchester United är det ett stort frågetecken på mittbacken Harry Maguire, som dras med en fotledsskada och får starta på bänken. I övrigt är det inga skador på andra nyckelspelare.

Med en utvilad startelva och en anfallsstyrka som få lag har ute i fotbolls Europa ska Manchester United ha stora möjligheter att slå Villarreal. Manchester United är det bättre laget med en betydligt vassare offensiv, som bör fälla avgörandet i finalen.

Därmed lägger jag ett spel på en Manchester United seger i finalen av Europa League, redan efter fulltid.

Speltips Villarreal - Man United:
2. Odds 1.95 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Geronimo Rulli, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza, Manuel Trigueros, Etienne Capoue, Daniel Parejo, Yeremy Pino, Gerard Moreno & Carlos Bacca.

Bekräftad startelva - Man United:
David De Gea, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Luke Shaw, Paul Pogba, Scott McTominay, Mason Greenwood, Marcus Rashford, Bruno Fernandes & Edinson Cavani.
---

This is the stats tab
This is the post tip