Lördagens sista möte i den spanska La Liga är en het match på Estadio de la Ceramica där Villarreal tar emot Real Madrid. Det är den sista omgången och detta blir en jämn match. Motivationen hos Villarreal är stor att sluta på fjärde plats, där Real Betis har lika många poäng inför den sista omgången. För Real Madrid del blir det svårt att komma på andra plats utan det är nu en Champions League final som gäller. Dessutom finns heta namn på skadelistan och andra spelare som kan komma att vilas så chanserna är stora att Villarreal ska kunna kriga till sig en eller tre poäng.

Med tre raka segrar hemma har Villarreal hittat en bra form. Då har de slagit Leganes med 2-1, Celta Vigo med 4-1 och senast blev det 1-0 hemma mot Valencia. På Estadio de la Ceramica släpps det in väldigt få mål. Dessutom kommer de till mötet med en 4-2 borta seger mot Deportivo La Coruna. Förutom att Bacca har spottat in mål på sistone så har även Samuel Castillejo, Manuel Trigueros och Denis Cheryshev hittat nätet i den senaste matchen. Med ett starkt försvar och målrikt anfall ska de återigen kunna ge Real Madrid en tuff match.

De fem senaste inbördes möten har varit väldigt jämna. Se här:

Fotboll LaLiga: 13/1, 2018
Real Madrid 0 - 1 Villarreal

Fotboll LaLiga: 26/2, 2017
Villarreal 2 - 3 Real Madrid

Fotboll LaLiga: 21/9, 2016
Real Madrid 1 - 1 Villarreal

Fotboll LaLiga: 20/4, 2016
Real Madrid 3 - 0 Villarreal

Fotboll LaLiga: 13/12, 2015
Villarreal 1 - 0 Real Madrid

Endast två av de fem senaste möten har Real Madrid lyckats ta tre poäng.

Champions League final stundar nästa vecka för Real Madrids del. De saknar världens bästa fotbollsspelare Cristiano Ronaldo och högerbacken Daniel Carvajal på grund av skador - samt att Luka Modric med största sannolikhet ska vilas. I övrigt ser jag det långt ifrån omöjligt att Zidane vilar ett antal spelare i morgon, eftersom inga skador välkomnas inför Liverpool matchen om en vecka. Inför den sista omgången ligger Real Madrid på en tredje plats, med Atletico Madrid före sig. För att Real Madrid överhuvudtaget ska kunna komma tvåa i tabellen behöver lillebror Atletico Madrid förlora hemma mot Eibar - inte troligt, med tanke på att Europa League vinnarna kommer att ge allt för att komma före storebror.

Då Villarreals motivation ligger på att vinna matchen och komma femma, före Real Betis och Real Madrid har mycket fokus på att klara sig från skador inför CL-finalen och tidigare har haft svårt mot Villarreal, finner jag ett värde i att spela på att Villarreal åtminstone tar en poäng i matchen. Därmed lägger jag ett spel på 1X i matchen till 2.45 i odds hos Unibet .
---
Preliminär startelva Villarreal: Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Alvaro Gonzalez, Victor Ruiz, Jaume Costa, Manuel Trigueros, Rodrigo Hernandez, Samuel Castillejo, Pablo Fornals, Denis Cheryshev & Carlos Bacca.

Preliminär startelva Real Madrid (i bästa fall): Keylor Navas, Marcelo, Sergio Ramos, Raphael Varane, Nacho Fernandez, Marco Asensio, Mateo Kovacic, Toni Kroos, Lucas Vazquez, Karim Benzema & Gareth Bale.
---

This is the stats tab
This is the post tip