De regerande spanska La Liga mästarna Real Madrid har en extremt tuff uppgift framför sig när de reser till Estadio de la Ceramica för att ta sig an formstarka och storsatsande Villarreal. Efter att ha förlorat stort mot krislaget Valencia senast kommer Real Madrid göra allt för att hitta tillbaka till vinnarspåret. Dock har Corona och skador ställt till med stora bekymmer i truppen. Även om en del spelare kan komma att återvända så håller motståndet en hög nivå och utmanar Real Madrid om samtliga poäng.

Förra säsongen, när Villarreal slutade på en femte plats, togs det ett beslut i ledningen om att satsa hårt för att utmana om en topp fyra placering - som innebär spel i Champions League. De tidiga indikationerna tyder på att laget är på god väg att lyckas. Villarreal har tagit in Unai Emery som ny tränare och han har fått utdelning direkt, då laget har plockat 18 poäng efter nio omgångar och befinner sig på en andra plats i tabellen. Villarreal har bara gjort en dålig ligamatch, som kom tidigt i säsongen borta mot Camp Nou. I övrigt är det tre kryss och fem segrar. I Europa League har Villarreal vunnit sina matcher mot Sivasspor, Qarabag och Maccabi Tel Aviv. På hemmaplan har Villarreal ett kryss och fyra segrar, så detta blir svårt för marängerna.

Real Madrid har varit väldigt mycket upp och ner denna säsong, både i Spanien och i Champions League. I La Liga ligger de på en fjärde plats, där de har plockat 16 poäng på åtta matcher. De blandar segrar över bland annat Barcelona med förluster mot Cadiz och senast Valencia, där det blev storstryk med 1 - 4. I den matchen blev anfallaren Karim Benzema skadad. Han är tveksam till start, men då han ändå har deltagit på träningen väntas han starta. I övrigt har Eder Militao, Eden Hazard och Carlos Casemiro haft Corona. Samtliga har under torsdagskvällen testats negativt, fast matchformen på dessa är ett stort frågetecken.

Vidare är det skador på lagkaptenen Sergio Ramos, samt att mittbackskollegan Raphael Varane, som klev av skadad i matchen mot Sverige, testas sent. Ytterbackarna Marcelo och Álvaro Odriozola är också borta på grund av skador, samt mittfältaren Federico Valverde. Real Madrids stora skadeproblem, samt spelare som är tveksamma till start på grund av skador och matchform efter Corona, är långt ifrån optimalt när de ska möta ett lag fyllt av självförtroende.

Villarreal har en klar fördel här. Därmed lägger jag ett spel på en Villarreal seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Real Madrid seger och vinst vid en Villarreal seger i matchen.

Speltips Villarreal - Real Madrid:
1 asian hcp 0 (samma som Villarreal draw no bet) - odds 2.20 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Alfonso Pedraza, Pau Torres, Raul Albiol, Mario Gaspar, Daniel Parejo, Vicente Iborra, Manu Trigueros, Moi Gómez, Carlos Bacca & Gerard Moreno.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Toni Kroos, Luka Modric, Martin Ødegaard, Eden Hazard, Lucas Vázquez & Mariano Díaz.
---

This is the stats tab
This is the post tip