På Estadio de la Ceramica tar tabellfemman i den spanska La Liga, Villarreal, emot tabellsjuan Real Sociedad, där hemmalaget är en liten favorit till att vinna matchen. För ovanlighetens skulle har Villarreal varit inblandade i målrika matcher på sistone, men det tror jag knappast lär bli fallet mot Real Sociedad. Detta då Villarreal, som är skickliga på att försvara sig, har stora avbräck i sina forwards medan Real Sociedad fortsätter att kämpa hårt för att få någon utdelning, men det vill sig inte riktigt.

Villarreal studsade tillbaka efter 1 - 4 förlusten mot Barcelona genom att vinna mot Getafe med 3 - 1. Dock ska det sägas att Villarreal fick två straffar i matchen och att de två sista målen kom väldigt sent. Anfallaren Gerard Moreno drog på sig sitt femte gula kort och missar matchen. Det gör även anfallarna Carlos Bacca och Paco Alcácer på grund av skador, samt mittfältaren Vicente Iborra som drog på sig ett direkt rött kort i samband med ett bråk som uppstod efter matchen. De kommer att saknas. Annars hade Villarreal tre raka 1 - 0 segrar efter uppehållet, där de försvarade sig exemplariskt och kan göra så även här.

Jag är inte oenig med marknaden, då jag ändå tycker att Villarreal ska bära på favoritskapet. Anledningen är att Real Sociedad bara inte får till det. Efter en rad förluster tog de äntligen en seger mot tabelljumbon Espanyol med 2 - 1 och verkade på gång. Men det var bara temporärt eftersom det blev 1 - 1 i nästa match borta mot Levante och sedan 2 - 3 hemma mot Granada. Real Sociedad är för uddlösa i den sista tredjedelen och har bekymmer, trots många lägen, med att få en massa bollar in i mål.

Mot nykomlingar Granada skapade Real Sociedad en hel del vassa lägen, men det var många chanser som missades också. Villarreal på bortaplan är en betydligt svårare motståndare, där Real Sociedad inte alls kommer att få det lika enkelt när de går till anfall. Med tanke på att Villarreal har sina tre anfallare borta pga avstängning och skador och med tanke på att Real Sociedad har bekymmer med målskyttet kan jag inte se något målkalas i matchen. Som mest kan jag tänka mig två mål - men inte fler än så.

Speltips Villarreal - Real Sociedad:
Under 2,5 mål - odds 2.02 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Alberto Moreno, Pau Torres, Raul Albiol, Ruben Pena, Javier Ontiveros, Manuel Trigueros, Andre Anguissa, Santi Cazorla, Moi Gomez & Fernando Nino.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Miguel Angel Moya, Nacho Monreal, Robin Le Normand, Andoni Gorosabel, Diego Llorente, Ander Barrenetxea, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Martin Ødegaard, Mikel Oyarzabal & Alexander Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip