På Estadio de la Cerámica, där Villarreal spelar sina hemmamatcher i den spanska La Liga, ska de ta emot Real Sociedad i en vänskapsmatch. Villarreal avslutade La Liga säsongen på en femte plats medan Real Sociedad kom fyra poäng efter och tog sjätteplatsen. Båda lagen får därmed spela Europa League denna säsong. Villarreal har förstärkt truppen ytterligare på ett smart sätt medan Real Sociedad har gjort en plus-minus-noll affär. Så det är klart fördel till Villarreal i denna vänskapsmatch.

I mitt tycke är Villarreal ett bättre lag än Real Sociedad, vilket också understryks av tabellen förra säsongen. Villarreal sålde Karl Toko Ekambi till Lyon, i samband med att beslutet att Paco Alcácer och Gerard Moreno skulle spela på topp. Vidare såldes Enes Ünal (som Villarreal hade lånat ut till Valladolid) till Getafe. Fyra stycken 20-åringar har tagits upp från B-laget, samt att Villarreal har tagit mittfältarna Dani Pajero och Francis Coquelin från Valencia och lånat supertalangen Takefusa Kubo från Real Madrid.

Real Sociedad har inte alls varit lika flitiga under transferfönstret ännu. De har fått tillbaka några spelare som har varit utlånade till den andra divisionen. Annars är det David Silva, från Man City, som har valt att avsluta sin säsong i Spanien. Han är 34 år. Han går in i stället för Martin Ödegaard, som tillhör Real Madrid och som har varit den bästa spelaren i Real Sociedad denna säsong. Så när jag skriver en plus-minus-noll affär är jag väldigt snäll mot David Silva, vars bäst före datum börjar närma sig ett slut.

Men David Silva kommer inte till start här, då han har testats positivt för Corona. Han är ett rejält avbräck för Real Sociedad.

Förra säsongen vann båda lagen varsitt möte på bortaplan med 2 - 1. Jag ser Villarreal som det större laget, som har satsat mest för att ta steget från ett Europa League lag till ett Champions League lag. Huruvida Villarreal lyckas med denna tuffa uppgift i La Liga återstår att se. Dock ska de vara givna favoriter till att slå Real Sociedad hemma. När marknaden erbjuder över dubbla pengar dessutom på en Villarreal seger finner jag ett stort värde i oddset och lägger ett spel på en rak etta i matchen.

Speltips Villarreal - Real Sociedad:
1 - odds 2.15 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip