Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på el madrigal där hemmastarka el submarino amarillo, aka Villarreal, tar emot Valencia. Även om Villarreal har tappat vinstformen något på sistone så ska detta möte vara betydligt enklare än vad marknaden föreslår i nuläget.

Statistiken talar sitt klara språk. Hittills har Villarreal spelat nio hemmamatcher. Av dessa är det sex vinster, två oavgjorda och en förlust. De vinner 67 % av matcherna när de får spela hemma. Då har de mött lag som Barcelona, Atletico Madrid och formstarka Sevilla. Härnäst står Valencia på tur. Ett lag som Villarreal förra säsongen slog både på hemma- och bortaplan. Då hade dessutom Valencia en manager - vilket de, i mitt tycke, inte riktigt har i dag.

Mannen som leder Valencia just nu, efter att Cesare Prandelli har sagt upp sig, heter Salvador Gonzalez Marco. Ni känner honom under smeknamnet Voro. Han har i över ett decennium jobbat i Valencia som match delegat. När huvudtränarna har lämnat sina positioner så har han fått hoppa in och ersatt dem under tiden en ny tränare har hittats.

När Cesare Prandelli kom tillbaka från julledigheten och insåg att han inte får värva fyra nya spelare till Valencia, utan endast en spelare, så fick Voro hoppa in igen. Sedan dess har Valencia fortsatt att läcka in mål bakåt. Fyra mål mot Celta Vigo, tre mål mot Osasuna, två mål mot Celta Vigo igen och ett mål mot Espanyol. Voro har verkligen inte lyckats med det som inte Cesare Prandelli heller lyckades med - att spela en match utan att släppa in mål. Det släpps in alldeles för enkla mål fortfarande. Det försvarspelet som Valencia visar upp är under all kritik och mot ett så pass hemmastarkt lag som Villarreal är blir det svårt att göra mål framåt och i princip omöjligt att inte släppa in något mål bakåt

På de nio hemmamatcherna som Villarreal har spelat har de gjort arton mål framåt och släppt in endast sex mål bakåt. Det finns inget annat lag i Spanien som har släppt in så få mål som Villarreal har gjort på hemmaplan. Backlinjen imponerar stort samtidigt som de offensiva pjäserna gör sitt jobb. Mot ett lag som Valencia, som Villarreal har haft det relativt enkelt mot, som dessutom saknar en huvudtränare (då Voro ska coacha dem säsongen ut) och fortsätter att släppa in massvis mål bakåt, så är jag övertygad om att chanserna till att det blir ytterligare en hemmaseger är två gånger av tre försök. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 2.17 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip