En Europa Conference League biljett står på spel när Vitesse och AZ Alkmaar drabbas samman. De möts i bäst av två kvalfinaler. Först ut på Gelredome. Vitesse avslutade säsongen på en sjätte plats - hela 10 poäng och en plats bakom AZ i tabellen.

Formen var usel hos Vitesse innan kvalet i semifinalen. De hade bara vunnit 3 av sina 13 senaste matcher i Eredivisie. Det blev en förlust direkt mot Utrecht med 1 - 3. Dock så vände Vitesse underläget och vann hemmamötet med 2 - 0 och sedan förlängningen. Million Manhoef och Sondre Tronstad gjorde lagets mål innan fulltid. Nikolai Frederiksen nätade i förlängningen. Han blev också utvisad i slutet av matchen och är ett stort avbräck. Maximilian Wittek, Yann Gboho och Jacob Rasmussen finns sedan tidigare på skadelistan. Anfallaren Lois Openda, med 18 fullträffar i ligaspelet, är i fin form och viktig i offensiven.

Vitesse har dock svårt mot AZ Alkmaar. Det har bara blivit 2 segrar på de 8 senaste inbördesmöten. Dock hade även AZ Alkmaar problem med formen, i slutet av säsongen. Det blev bara en seger på de 7 sista omgångar. I semifinalen blev det först en förlust borta mot Heerenveen som AZ Alkmaar sedan räddade upp med en 2 - 0 seger i returen. Dani de Wit och Zakaria Aboukhlal hamnade i målprotokollet. AZ Alkmaar är starka på bortaplan, där de har nätat i 14 raka bortamatcher, i samtliga tävlingar. Den svenska anfallaren Jesper Karlsson gör en fantastisk säsong med 15 mål och 12 assist i Eredivisie. Samt 3 mål till i cupen.

AZ Alkmaar har lyckats ta 4 poäng denna säsong mot Vitesse. Först blev det mållöst borta och sedan en 3 - 1 seger på hemmaplan. I AZ Alkmaar är vänsterbacken Owen Wijndal tveksam till start medan Jeremy Helmer och Jelle Duin är skadade.

I mitt tycke är AZ Alkmaar det klart bättre laget. Därmed lägger jag ett spel på en AZ Alkmaar seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Vitesse seger och vinst vid en AZ Alkmaar seger.

Speltips Vitesse - AZ Alkmaar:
2 asian 0 (samma som AZ Alkmaar draw no bet) - odds 1.72 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Vitesse:
Markus Schubert, Eli Dasa, Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Million Manhoef, Matus Bero, Sondre Trondstad, Patrick Vroegh, Toni Domgjoni, Adrian Grbic & Lois Openda.

Preliminär startelva - AZ Alkmaar:
Peter Jensen, Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal, Fredrik Midtsjo, Jordy Clasie, Hakon Evjen, Dani De Wit, Jesper Karlsson & Vangelis Pavlidis.
---

This is the stats tab
This is the post tip