Dags för avspark för matcherna i Sveriges grupp, alltså grupp A!

Mina favoriter till att avancera från denna grupp: Frankrike, Holland, Sverige, Bulgarien....

Tuff match för Sverige idag alltså som spelar mycket viktig match mot Holland, tajt om andraplatsen där. Men matchen jag har kollat närmare på är den på Borisov Arena i Vitryssland, där finalisterna från sommarens EM Frankrike kommer på besök.

Vitryssland är ett landslag som har vuxit genom åren och nu, om de får tala för sig själva, är med och slåss om avancemanget till VM. TYPISK match som Sverige kommer få det riktigt svettigt i, iallafall om jag ska mäta utifrån sommarens landslag. Återstår att se hur stor påverkan vår nya förbundskapten Janne Andersson har på landslaget.

Vitryssland misslyckades att kvalificera sig till EM 2016, efter att slutat 4:a i kvalet. Bakom Spanien, Slovakien och Ukraina. Nu ställs laget mot grupp a:s tuffaste lag (Frankrike o Holland) i de två första matcherna och ska bli klart intressant att se hur laget har förberetts sig. Deras stjärna Hleb har också slutat i landslaget.

Vitrysslands hemmaform är den som har svikit för att laget ska ha någon chans till avancemang, i kvalet till EM 16 förlorade man tre hemmamatcher. Laget har vunnit 2 av senaste 9 hemmamatcher, förlorade 5 av dessa.

Frankrike, finalisten tillsammans med Portugal från sommarens europamästerskap, laddar nu om batterierna för ett nytt mästerskap. Och det kommer inte att sparas på krutet. Portugal besegrade fransmännen i förlängningen med 1-0 i sommarens final. Vi kan räkna med revanschsuget Les bleus här. Besegrade Italien i en träningsmatch förra veckan (1-3) efter mål av Kurzawa, Giroud och Martial.

Deschamps added at a press conference: "They (his players) are all available and in condition to play. For some, it (physical condition) is better than before against Italy. This is a qualifying match which will require determination and maximum concentration as for any game.¨ (http://www.espnfc.com/)

Kaptenen Hugo Lloris är skadad. Raphael Varane tar kaptensrollen.

Trolig startelva Vitryssland:
Gorbunov - Shitov, Martynovich Sivakov, Polyakov - Kislyak, Maevsky - Gordejchuk, Kalachev, M.Volodjko - Krivets.

Frankrike: Mandanda - Sidibe, Varane, Koschielny, Kurzawa - Pogba, Kante, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet.

Min analys blir att vi kommer få en tajt inledning på matchen, där Frankrike kommer behöva lite tid för att knäcka Vitrysslands försvarskod. För om det är något som ska få credd i Vitrysslands landslag så är det deras försvar. När fransmännen har kommit in i matchen så bör det rinna smått iväg. Öppning på VM-kvalet, Deschamps vill se full fart.
Fina odds kommer att erbjudas live på -1, häng med.

Jag spelar Frankrike -1.25 (-1, -1.5) till 1.70 pre hos SBObet. Spelt finns även hos bet365 , något lägre odds. Tar spelet med 1.5/5 units.
Spelet innebär att insatsen delas upp jämt, på -1 och -1.5. Fullt vinst vid Frankrike vinst med 2 bollar eller fler. Halva insatsen tillbaka vid en uddamålvinst för Frankrike.

www.spreadsheet.se/holmbergake1617

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip