Nederländerna slår Vitryssland med två bollar?
Det tror jag. Asian hcp -1,5 spelas.

Ännu en måstematch för holländarna. Måste vinna här, gärna klart, för att ha en bra chans till avancemang. Tabellen inför matchen är som bekant modell getingbo.

1 Frankrike 8 5 2 1 15-5 17
2 Sverige 8 5 1 2 18-7 16
3 Nederländerna 8 4 1 3 16-11 13
4 Bulgarien 8 4 0 4 13-17 12
5 Luxemburg 8 1 2 5 7-17 5
6 Vitryssland 8 1 2 5 4-16 5

Nederländerna har fått en hel del skit för sina prestationer i kvalspelet (både det här kvalet och förra). Visst, till viss del är det väl befogat - en så pass stor fotbollsnation ska göra det bättre. Tycker dock de haft lite oflyt i det här kvalet. Två förluster mot Frankrike är inte mycket att orda om. Var bättre än Sverige i premiären (blev 1-1). Plumpen är bortamatchen mot Bulgarien, men den förlorade även Sverige. Har annars avfärdat de övriga lagen rätt enkelt - samtliga segrar har varit med två eller fler mål.

Jag tycker en tänkbar elva ser rätt stark ut på pappret:

Jasper Cillessen,
Daryl Janmaat, Karim Rekik, Virgil van Dijk, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Davy Pröpper, Tonny Vilhena, Arjen Robben, Vincent Janssen , Ryan Babel.

Wijnaldum gör det bra i Pool, Robben är Robben och de flesta spelare har rätt bra klubbadresser. Får de bara ut en del av sin potential ska de ha toppchans här.

För Vitryssland är inget extra. Agerade pinsamt dåligt mot Sverige senast. Blev rejält överkörda även när de här båda möttes i Holland. Tre av fem förluster har varit med 2+ mål. Känns faktiskt som det svagaste laget i gruppen för närvarande. De flesta spelare kommer från inhemska ligan och kanske är det ett tecken på att vitrysk fotboll inte mår toppen att BATE går ganska dåligt i Europa League?

Nederländerna har satt sig i en tuff sits och är nästan uträknade. I det här läget har de inte mycket att förlora. Kanske kan det svetsa samman laget? Advocaat pratade på presskonferensen inför matchen om vikten, inte bara av att vinna, utan även att gör många mål. Mot ett begränsat Vitryssland tycker jag de ska ha bra chans att lösa en klar seger.

This is the stats tab
This is the post tip