Viktor Gyökeres Sporting jagar vidare i den portugisiska tabelltoppen när man tar sig an nästjumbon Vizela på bortaplan.

Vizela:

Vizela har en tuff säsong som bara tycks gå värre och värre när laget dras längre ned i tabellen. Efter blott 2 segrar på 17 matcher är Vizela nu nästjumbo i ligan, två poäng före sistaplacerade Chaves, och formkurvan pekar inte åt rätt håll under nye tränaren Ruben de la Barrera. Senast föll Vizela tungt hemma mot Boavista, 1-4, och man har nu inte vunnit i ligaspelet sedan början av november.

Vizela är ligans nästa sämsta hemmalag, med en ynka seger, och står nu inför en minst sagt tuff utmaning mot serieledande
Sporting.

Sporting:

Sporting fortsätter att gå som tåget och radar upp segrar för tillfället. Fyra raka segrar i ligaspelet har gjort att Sporting toppar ligan, en poäng före Benfica. Viktor Gyökeres, som varit fenomenal sedan flytten till Portugal med 17 mål och 10 assist, fick för en gångs skull gå mållös från planen i lördags men Ruben Amorims gäng tog ändå en komfortabel 3-0-seger borta mot Chaves.

Amorims lag har vunnit 14 av 17 ligamatcher och är målbäst i ligan med 40 baljor, ett snitt på 2,4 mål per match. Sporting ser helt enkelt urstarka ut, och lär vara med och utmana om ligatiteln hela vägen. Duktige Marcus Edwards är tillbaka efter att ha missat två matcher med influensa. Ousmane Diomande och Geny Catamo spelar Afrikanska mästerskapen och Hidemasa Morita Asiatiska mästerskapen, men Amorim kan oavsett ställa ett slagkraftigt lag på planen som bara ska vinna en sådan här match.

Klasskillnad - toppen mot botten

Sporting och Vizelas formkurvor pekar åt vitt skilda håll. Sporting radar upp segrar och öser in mål i parti och minut, samtidigt som nästjumbon Vizela har det tufft och kommer få kämpa med näbbar och klor för att undvika nedflyttning. Det här ska Sporting vinna komfortabelt om man kommer upp i nivå. Sporting -1.5 finns till 2,02 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip