Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,72 - bet365 -

Två lag som dras med svag dagsform gör upp i kvalet till Europa Conference League. Första matchen av två spelas på Lemonsoft Stadion i Vasa.

Hemmalaget VPS inledde Veikkausliiga på ett bra sätt och tog 13 poäng på de fem första omgångarna. Nu är det helt annan ljud i skällan då VPS endast tagit 3 poäng på de fem senaste. Försvann även ur Suomen Cup med dunder och brak då det blev hemska 1-5 mot SJK.

Målskillnaden för VPS i Veikkausliiga är 25-21 på 15 matcher och faktum är att laget endast spelat två matcher där båda lagen inte gjort mål. 0-0 borta mot Mariehamn och 3-0 hemma mot Lathi. Så Jussi Nuorelas manskap både gör och släpper in mål allt som oftast.

Dansken Mads Borchers (3,50 som målskytt hos Expekt ) hade ingen lycka i Varberg men leder skytteligan i Veikkausliiga med nio mål. Två före en annan svensk-bekant, Ashley Coffey. När det gäller övriga nyförvärv så har Pedro Justiniano tagit en ordinarie plats i backlinjen och Gleofilo Vlijter börjar så smått etablera sig i anfallet. Nigerianska mittfältsduon Franklin Matib & Peter Eletu väntar fortfarande på att göra debut i ligan.

Målis Rasmus Leislahti har missat de fyra senaste matcherna och Teppo Marttinen förväntas ha vantarna även den här matchen.

VPS gör och släpper in mål allt som oftast.

Litauiske jätten Zalgiris har inte varit sämre än två i A Lyga de 13 senaste säsongerna. Hade tre raka ligasegrar innan man i fjol inte kunde rå på Panevezys som tog hem titeln. Den här säsongen har det gått bättre för Zalgiris som leder ligan med 10 poäng trots att det blivit förluster i de två senaste omgångarna. Dessa två torskar har dock kommit på bortaplan mot tvåan Hegelmann och trean Kauno Zalgiris. Så ingen jättesvacka som huvudstadslaget befinner sig i. Kan också vara att man inväntat denna match och då kan det bli lite nerver. 

Har så här långt varit lika bra hemma som borta så tror inte man räds att ta trippen norrut.

Precis som många andra lag som ska kvala till de Europeiska huvudturneringarna så är de få inhemska spelare i truppen. Vi har sett lag från Cypern, Moldavien och Kazakstan överraska tidigare mycket tack vare alla importer i truppen. På gott och ont består även lagen i A Lyga av spelare från världens alla hörn. Inte så konstigt att Litauens landslag är bland de sämre i Europa.

Av Zalgiris elva senaste nyförvärv har inte en enda varit litauer. I målet är det en rumän (Arpad Tordai) och även bäste målskytten (Liviu Antal) är rumän. Sedan finns det allt från japaner till serber via Comorerna representerat i truppen. Så man ska inte stirra sig blind på vilket land som laget kommer i från, utan bättre kolla vilka spelare som finns i truppen. Svenske Jake Larsson (ex-Örebro) har svårt att ta plats i startelvan och får nöja sig med sporadiska inhopp. Hade säkert fått mer speltid i VPS. 

Vi såg tidigare i veckan HJK gå på pumpen rejält mot Panevezys i Champions League-kvalet men då hade litauerna hemmaplan. Tror ändå att även Zalgiris kan bli ett obehagligt motstånd för finska VPS. Varit inne på en del olika spel men fastnat för båda lagen gör mål. Som tidigare skrev så både gör och släpper VPS in mål i parti och minut. Zalgiris lite bättre defensivt men på bortaplan är de säkert rätt nöjda med en pinne. bet365 ligger lite högre än andra bolag så vi lägger en slant hos dem och hoppas att båda lagen är på målhumör!

This is the stats tab
This is the post tip