Wales avslutar den korta vänskapsturnén på hemmaarenan Cardiff City Stadium med ett smart möte mot Albanien. Valet av motståndare är helt perfekt, i mitt tycke. Gästerna kommer att bjuda på bra motstånd, så att walesarna får komma upp i matchtempot inför EM gruppspelet, som börjar sju dagar senare. Dock är Wales det klart bättre landslaget som bör vinna matchen, men enkelt blir det inte. Albanien är på frammarsch och ett landslag fullt med talanger, som har visat framfötterna.

En intressant och inte helt omöjlig grupp att ta sig vidare från väntar Wales i EM med Italien, Schweiz och Turkiet. Wales avslutade kvalet til EM med två raka segrar och en andra plats, bakom Kroatien. Detta år har de spelat VM kval där det blev en väntad förlust borta mot Belgien med 1 - 3 och en stark seger hemma mot Tjeckien med 1 - 0. Däremellan vann Wales också mot Mexiko. Men det blev en storförlust borta mot Frankrike senast med 0 - 3, i en vänskapsmatch där Wales spelade en man kort från matchminut 25, då Neco Williams drog på sig ett direkt rött kort. Imponerande av Wales att näta mot de övriga landslag.

Albanien kommer inte att spela EM denna sommar, trots ett bra kval med fyra segrar, ett kryss och fem förluster. De behöver inte gräva ner sig för detta eftersom de har någonting spännande på gång. Allt fler spelare får speltid ute i Europa som anfallaren Sokol Cikalleshi i Konyaspor, Amir Abrashi i Basel (lån från Freiburg), Elseid Hysaj i Napoli samt Berat Djimsiti i Champions League laget Atalanta. I VM kvalet har det blivit en förlust mot England men också två segrar mot San Marino och Andorra.

Att Wales ska klara av att bryta Albaniens trebackslinje och näta bör inte vara några problem. Dock blir det inte helt enkelt att hålla nollan då albanerna är tekniska och anfaller med många spelare vid omställningar och kontringar. Endast mot England har Albanien misslyckats med att näta i sina fem senaste landskamper, så chansen är stor att de fortsätter producera när det kommer till målskyttet. Detta kan mycket väl bli en öppen vänskapsmatch där vi får se minst ett mål från båda landslagen.

Speltips Wales - Albanien:
Båda lag gör mål - odds 2.12 hos 888sport , LeoVegas & Unibet .

---
Preliminär startelva - Wales:
Danny Ward, Tyler Roberts, Joe Rodon, Chris Mepham, Ben Davies, Joe Morrell, Joe Allen, Aaron Ramsey, Harry Wilson, Gareth Bale & Daniel James.

Preliminär startelva - Albanien:
Alen Sherri, Arlind Ajeti, Berat Djimsiti, Freddie Veseli, Elseid Hysaj, Amir Abrashi, Ylber Ramadani, Keidi Bare, Ermir Lenjani, Rey Manaj & Sokol Cikalleshi.
---

This is the stats tab
This is the post tip