Walsall:

League Two-laget Walsall satsar på en klassisk giant-killing när man välkomnar Premier League-motstånd i form av Leicester City till Bescot Stadium. Walsall-tränaren Michael Flynn har faktiskt goda erfarenheter från att möta just The Foxes, då han under sin tid som manager för Newport County, också hemmavarande i League Two, tog en cuptriumf och besegrade just Leicester i FA-cupen. Kan han uppbåda en repris med Walsall, mån tro?

Walsall kommer i alla fall rejält utvilat då laget fått sina två senaste matcher uppskjutna på grund av frusna planer, och har således inte spelat sedan den 14 januari. The Saddlers, som inledde hösten tungt, har annars en uppåtgående formkurva med blott en förlust på de 13 senaste matcherna, vilket fört laget upp till en elfteplats i League Two.

Skyttekungen Danny Johnson, som stått för 40 procent av Walsalls målproduktion, har också återvänt till Mansfield, som han varit utlånad från, vilket är ett oerhört avbräck för Flynn. Dessutom saknas viktige försvararen Manny Monthé på grund av avstängning. Sedan tidigare saknas även korsbandsskadade duon Joss Labadie och Jack Earing, samt Joe Riley. Även nyförvärvet Jamille Matt är otillgänglig eftersom han redan representerat Forest Green i just FA-cupen. Yann Songo’o, ett annat nyförvärv, kan dock göra sin debut här.

Leicester City:

Frågan är hur Brendan Rodgers ser på FA-cupen – är det ett välkommet avbrott mot den besvärliga ligasituationen eller en oönskad distraktion när The Foxes fulla fokus borde ligga på Premier League? Leicester är just nu på 14:e plats i Premier League, blott en poäng över Bournemouth i den tajta bottenstriden och Rodgers gäng kommer från ett riktigt tungt poängtapp den gångna helgen. Leicester såg ut att gå mot tre livsviktiga poäng mot tufft motstånd när man ledde med 2-1 hemma mot Brighton, innan unge Evan Ferguson kvitterade i slutminuterna. Leicesters defensiv – som släppt in näst flest mål i PL – fortsätter att se tveksam ut och man har släppt in två mål i de tre senaste matcherna.

Med en vecka sedan förra matchen lär Rodgers ändå ställa ett starkt lag på benen och hoppas på att bygga en positiv trend inför våren. Det börjar också ljusna på skadefronten med flera spelare som återvänt eller är på väg att återvända till kollektiv träning. Ayoze Pérez och Dennis Praet kan vara redo för spel precis som Victor Kristiansen, nyförvärvet från FC Köpenhamn. Ricardo Pereira, Jonny Evans, Wilfried Ndidi och Ryan Bertrand lär dock inte vara redo för att vara involverade.

Speltips:

Även om Walsall är i gott slag i League Two, den engelska fjärdedivisionen, och Leicester har det tufft i Premier League så ska det ändå vara klasskillnad här. Leicester behöver bygga en positiv trend och har bättre spelarmaterial än man visat upp så här långt i ligaspelet, och så länge Rodgers ställer ett starkt lag på banan – kika startelvorna inför – har jag svårt att se hur Walsall ska kunna stå emot, och det kan nog trilla in lite mål – särskilt med tanke på att Leicesters defensiv inte heller övertygar. Leicester att vinna & över 2.5 mål finns till 2,05 hos Bet 365.

This is the stats tab
This is the post tip