Speltips: Över 2,5 mål @ 1,73 - Coolbet -

Championship kvällsmöte mellan Watford och Leeds på Vicarage Road i London.

Hemmalaget Watford på 13e plats. Tredje sämst i serien gällande hemmaspel. 5-6-8 på 19 matcher är inget vidare och det samma kan man säga om formen då senaste trepoängaren på hemmagräs togs 28/11, då man vände 0-2 till 3-2 mot Norwich. Har som övriga Europa haft landslagsuppehåll men innan dess 1-0 borta mot nedflyttningshotade Birmingham. Det var första vinsten på fem matcher så laget har inte haft någon bra förvår. Nio poäng till nedflyttningsregionen så ingen (akut) fara att åka ur än. Ny röst på bänken är Tom Cleverley som tillfälligt tagit över efter Valerien Ismael som fick kicken efter 1-2 förlusten mot Coventry 9/3. Birmingham borta var en överkomlig uppgift för ett boostat Watford men nu ett helt annat motstånd.

Tog in två spelare från Nottingham Forest i transfer-fönstret, James Clarridge har ännu ej fått debutera men Emmanuel Dennis har tagit en starttröja (avgjorde mot Blues) så framåt ser det inte så tokigt ut på pappret med Yaser Asprilla, Ken Sema, Vakoun Issouf Bayo, Mileta Rajovic och nämnde Emmanuel Dennis. Har trots allt gjort 53 mål och det är i klass med sjuan Hull och tian Middlesbrough.

Bakåt inte lika bra och nu med skada på Jeremy Ngakia och försvarsgeneralen Wesley Hoedt avstängd så blir det tufft att freda målet från påhälsning. Målis Daniel Bachmann fanns inte med i Österrikes senast landslagstrupp, men Giorgi Chakvetadze spelade 103 minuter för Georgien och Ismael Kone lirade 90 minuter för Kanada så kan vara lite slitna och få inleda på bänken.

Leeds har bästa anfallsuppsättningen i Championship

Leeds magnifika form med 12 vinster på de 13 senaste matcherna har fört upp det vita laget i topp på The Championship. Förvisso en match mer spelad än tvåan Leicester men det ser ut att bli ett spännande trekejsarslag om de två direktplatserna då även trean Ipswich, bara är en pinne bakom toppduon, är med i racet. Southampton på fjärde plats är nio poäng bakom men har så klart inte heller gett upp hoppet om en snar återkomst i högsta serien.

Senaste matcherna innan landslagsvilan var 2-0 hemma mot Millwall och samma siffror borta mot Sheffield Wednesday.

Truppen håller absolut Premier League klass framåt och om man tar steget upp så behövs det lite nya namn i försvaret och på mitten. Målisen Ilian Meslier inte heller den tryggaste på sin post. Hade i så fall varit med i (franska) landslaget då det generellt är rätt svaga kort på den positionen hos Les Bleus.

Crysencio Summerville, Georginio Rutter, Joel Piroe, Jaidon Anthony, Mateo Joseph, Patrick Bamford, Daniel James och Wilfried Gnonto är en forwardsuppsättning som andra tränare i serien bara kan drömma om, så framåt har Daniel Farke så det räcker och blir över av kvalitet. Den gamla klyschan att anfall är bästa försvar passar verkligen in på Leeds anno 2024.

Precis som för Watford så är det två försvarspjäser som saknas hos Leeds. Stuart Dallas och Pascal Struijk tvingas stå över pga skador. Troligen inte heller något spel för Jamie Shackelton som dras med sjukdom.

Ethan Ampadu, Connor Roberts, Joe Rodon, Daniel James (alla Wales), Liam Cooper (Skottland), Junior Firpo (Dominikanska republiken), Ilia Gruev (Bulgarien) och Wilfried Gnonto (Italien) kommer från landslagsspel och framför allt på Wales kvartetteten kan det vara lite molokna skallar då de föll på straffar mot Polen efter full tid och förlängning. Daniel James var den ende som ej förvaltade sin straff i mål och det kostade en EM-biljett. Dock bara Gnonto och James som är offensiva av de som var iväg med sina landslag.

Tycker det finns bra förutsättningar att vi får se mål i matchen. Watford med ny tränare inför hemmafansen och Leeds som sällan går mållösa från sina matcher. Vi prövar överspel och hoppas på nätrassel, 2-1 till Leeds?

Spelet sitter om det blir minst tre mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip