Över 2,5 mål i Watford-Leicester måste testas på Boxing Day.

Två av lagen med högst målsnitt i hela PL drabbar alltså samman. 3,2 respektive 3 mål i snitt per match totalt sett. En klar majoritet av lagens matcher har gått över 2,5 mål och båda lagen huserar i botten i "clean sheets"-tabellen. Så statistiken talar helt klart för ett överspel. Men statistik är en sak, jag tycker även en förväntad matchbild talar för ett överspel:

I Leicester känns det som att Vardy/Mahrez trampat igång på allvar. Ser stundtals riktigt vassa ut och formen har känts på uppåtgående efter senaste landslagsuppehållet. Gjort mål i 8 av senaste 9 matcherna i alla tävlingar och då har man ändå stött på kvalificerat motstånd. Med Mahrez individuella skicklighet och Vardys hunger kan man skapa oreda i så gott som alla PL-försvar. När motståndet heter Watford (bara två lag har släppt in fler mål i hela PL) räknar jag med att de kommer skrapa ihop en hel del målchanser. Lägg till att Leicester är ett av lagen som gjort flest mål på fasta medan Watford är ett av lagen som släppt in flest mål på fasta och du får ytterligare en parameter som talar för mål.

Bra skadeläge för Leicester, som kan ställa i stort sett bästa laget på planen.

Det svänger om Watford. Har ett par vassa offensiva pjäser, som Richarlison och Doucouré och är rätt starka rent målmässigt på hemmaplan. Går sällan mållösa där och spelar ofta på ett sätt som ger en öppen matchbild. Även om formen är klart sviktande (0-1-5 i ligan) tror jag inte det ändras här. Har visserligen ett par jobbiga avbräck (Deeney, Chalobah, Kiko Fermenia), men de, enligt mig, viktigaste offensiva korten är tillgängliga.

Ser framför mig en svängig matchbild med två lag som verkligen går för det här. Tycker båda lagen känns bättre offensivt än defensivt och kan se bägge lagen näta här utan större bekymmer. Med tanke på att Watford verkligen behöver e ntrea och att Leicester jobbar sig uppåt i tabellen under Puel tror jag inte det stannar på 1-1.

1-2/3?

This is the stats tab
This is the post tip