Jürgen Klopp och hans Liverpool fortsätter att tugga på och är nu bara tolv poäng från att säkra ligatiteln.
Efter förlusten mot Atletico Madrid och en 3-2-vinst mot West Ham väntar nu Watford på bortagräs. Nigel Pearsons Watford är inne i en svagare period. Tre förluster på senaste fyra matcher har resulterat i en placering i botten.
Jag spelar Liverpool med asian handicap -1 (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) till 1,88 hos bet365 .

Senast lagen möttes var på Anfield. Watford placerade sig då sist i ligan med nio poäng på 16 matcher. Det var Nigel Pearsons första match som tränare och det blev en förlust med 2-0 i debuten. Det var 14:e december och faktum är att det var något som hände med Watford efter den matchen då Watford plockade fyra vinster på de nästkommande sex matcherna. Upp som en sol för att senare ner i en pannkaka igen. Nu har Watford tre förluster på de fyra senaste omgångarna och återigen känner man igen laget som inledde säsongen med noll vinster på de elva inledande omgångarna.

Lite svårt att sätta fingret på vad som är Watfords problem. Jag tycker truppen har allt för att överleva i Premier League, vilket vi fick se förra säsongen, men det klickar helt enkelt inte i anfallsspelet samtidigt som laget läcker alldeles för mycket bakåt.
Mittbackarna Daryl Janmaat och Kiko Femenia har haft skadeproblem och den förstnämnde ser ut att missa matchen.

När det kommer till Liverpool så snackas det mycket. Samtidigt som laget går otroligt starkt där de är tolv poäng från ligatiteln så pekar folk på att laget är lite urform. 26 vinster 1 oavgjord och 0 förluster. Det är heelt galet. När Man City gick felfria en hel halv säsong säsongen 17-18 så undrade många om det gick att upprepa. Well..
Efter den här matchen ställs Liverpool mot Chelsea i FA-cupen den 3:e, så inte helt otänkbart att vi får se någon rotation. Klart är att Jordan Henderson och Milner missar matchen pga deras skador.

Förväntade elvor
Watford: Foster; Dawson, Kabasele, Cathcart, Masina; Hughes, Capoue; Sarr, Doucoure, Deulofeu; Deeney
Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

Liverpool har imponerat i inbördes möten. Obesegrade de åtta senaste möten (sju vinster) med 27 gjorda mål. Watford har heller inte gjort mål på Liverpool i de fyra senaste matcherna.

Speltips Watford v Liverpool:
Liverpool asian hcp -1 till 1,88 hos bet365 .

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip