I det första av två matcher ställs SV Wehen Wiesbaden mot Arminia Bielefeld, på Brita-Arena, i kampen om en plats i den tyska andradivisionen i fotboll. Returen spelas på Schüco Arena, den 6 juni 2023. Det råder en klasskillnad mellan lagen då Wehen slutade på en fjärde plats i 3. Liga medan Arminia Bielefeld kom på plats 16 i 2. Bundesliga. I mitt tycke borde Arminia Bielefeld ta ett tidigt kommando.

I slutet av säsongen utsattes Wehen för hårt press av konkurrenterna FC Saarbrücken och Dresden, som var i fin form. Wehen lyckades vända en formsvacka med förluster och avsluta med två segrar och en oavgjord match. Viktigt i kampen kring uppflyttningen från tredjedivisionen, eftersom de övriga topplagen också levererade. Dock väntar en helt annan uppgift.

Arminia Bielefeld är så klart inte nöjda med sin ligasäsong. Truppen har mängder av spelare som håller en hög nivå, speciellt i den sista tredjedelen. Något laget har visat prov på med 50 fullträffar efter 34 omgångar. Däremot har försvaret underpresterat något - men samtidigt har motståndet också varit tufft i andradivisionen. Desto lättare uppgift väntar i kvalet.

Arminia Bielefeld numret större?

Arminia Bielefeld bör ses som klara favoriter till seger. Så är inte fallet, då marknaden har dem som småfavoriter i bortamötet. Därmed känns oddset på en rak bortaseger på tok för högt, i mitt tycke. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Arminia Bielefeld på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Wehen och vinst vid en rak bortaseger i matchen.

Speltips Wehen - Arminia Bielefeld:
2 asian 0 (samma som Arminia Bielefeld draw no bet) - odds 1.70 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip