Werder Bremen:

Har dalat lite i tabellen efter två raka nederlag och återfinns nu fyra poäng över fredagskvällens motståndare Hertha Berlin mitt i tabellen på en elfteplats. 0-2 hemma mot Mainz följdes upp med ytterligare en 2-0-förlust borta mot tabelltrean Freiburg, efter att Marco Friedl fått syna det röda kortet redan efter 14 minuter, vilket satte rejäla käppar i hjulet för Werder Bremens poängförhoppningar.

Trots att Werder Bremen lämnat två raka matcher mållösa så har man visat upp en potent offensiv med 20 mål på 11 matcher (även 18 insläppta) där Niclas Füllkrug stuckit ut och den VM-aktuelle anfallaren toppar Bundesligas skytteliga så här långt.
Friedl är avstängd och på skadelistan återfinner vi i övrigt Mbom, Rapp och Salifou.

Preliminär startelva: Pavlenka; Buchanan, Pieper, Stark; Jung, Gruev, Stage, Schmid, Weiser; Füllkrug, Duksch

Hertha Berlin:

Tog tre mycket viktiga poäng i bottenmötet mot Schalke 04 senast. Båda lagen hade målmöjligheter i den första halvleken, men det var först i den andra som det rasslade till i nätet med tre mål, 2-1 till Hertha, under de avslutande 45. Dessförinnan föll Hertha borta mot RB Leipzig, 2-3, och kryssade mot Freiburg, 2-2, och inför den tolfte omgången återfinns Hertha Berlin – som de senaste åren varit ett lag i ständig semikris trots alla ekonomiska satsningar – på 13:e plats, tre poäng över nedflyttningsstrecket.

Hertha saknar Jarstein, Ngamkam, Nsona och Uremovic, samtidigt som det finns ett litet frågetecken över Gechter och Kevin-Prince Boateng.

Preliminär startelva: Christensen; Plattenhardt, Kempf, Rogel, Kenny; Serdar, Tousart; Ejuke, Jovetic, Lukebaio; Kanga

Speltips:

Werder Bremen är favorit, 2,11, mot ett svårgreppbart Hertha som ändå visat tecken på förbättring på sistone och som är uppe på tryggare mark i Bundesligatabellen. Werder Bremens hemmamatcher har i snitt innehållit 4,0 mål så här långt under säsongen och Hertha har bjudit på målglada matcher på sistone, där de tre senaste gått över 2.5-målslinan och där båda lagen gjort mål i de fem senaste matcherna. Båda lagen gör mål och Över 2.5 mål finns till 1,89 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip