Werder Bremen:

Plockade en sällsynt poäng på bortaplan den här säsongen – blott den andra under hösten för Bundesligas sämsta bortalag – när Werder Bremen lyckades kryssa borta mot Borussia Mönchengladbach, 2-2, efter ett löjeväckande kaotiskt kvitteringsmål. Bremen plockar desto fler poäng på hemmaplan, där man står noterat för resultatraden 4-1-3 så här långt, men man är oavsett indraget i bottenstriden och återfinns på 14:e plats i tabellen – dock med fem poäng ner till Köln på negativ kvalplats.

Inför tisdagens möte med RB Leipzig har Werder Bremen, som spelade i fredags, fått en dags extra vila jämfört med motståndarna vilket kan visa sig en fördel under veckor där matcherna duggat tätt. Werder Bremen trivs dock inte toppen mot just RB Leipzig, som man förlorat de sju senaste matcherna mot.

Lagkapten Marco Friedl fortstter att dras med ljumskbekymmer och Amos Pieper är skadad, i övrigt finns frågetecken för Leon Opitz, Naby Keita och Nicolai Rapp.

RB Leipzig:

Fortsätter lite i skymundan av Bayer Leverkusen och Stuttgart att ha en väldigt fin säsongsstart och RB Leipzig är trea i Bundesliga med tre segrar i följd. I helgen besegrades Hoffenheim med 3-1 där Emil Forsberg hoppade in och spelade en avgörande roll med ett mål i sitt sista framträdande inför hemmasupportrarna innan flyttlasset till MLS. Forsberg kan spela även här och göra sina sista minuter i Leipzig-tröjan han burit i nio år.

Även om skadeläget har förbättrats med bara två nyckelkuggar – Dani Olmo och Willi Orbán – på skadelistan så har Marco Roses lag matchats hårt de senaste veckorna med tre matcher på sju dagar och bara söndag och måndag ledigt inför mötet på Weserstadion. Det ska bli intressant att se om Rose gör några förändringar mot startelvan senast, där Yussuf Poulsen startade bredvid Loïs Openda men där det finns alternativ i form av Benjamin Sesko och Timo Werner.

Extra vilodag i Werder Bremens favör

Werder Bremen är ett betydligt starkare lag hemma jämfört med borta och med en dag mer vila än RB Leipzig – som matchats hårdare de senaste veckorna med Champions League-spel och tre matcher inom sju dagars intervall – är jag obenägen att backa gästerna här till odds under 1,60 även om Leipzig är det klart bättre laget och mycket väl kan avgå med segern. Målspåret är ett alternativ. Lite tröttare ben på de vanligtvis målglada gästerna kan måhända tala för att Marco Rose inte vill bjuda in till en fullt ut öppen och svängig matchbild. Under 3.5 mål finns till 1,69 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip