Söndagens tidiga Bundesligamatch bjuder på Werder Bremen-Wolfsburg.
Mitt speltips: Rak tvåa. Bortaseger.

Gick emot Werder Bremen i veckan när de ställdes mot Frankfurt. Visade sig vara ett bra beslut då det blev 3-0 till Frankfurt till slut. Werder Bremen hade annars tagit sju poäng på sina tre matcher innan dess (hållen nolla i samtliga dessutom!). Men som jag var inne på inför matchen i onsdags, poängskörden var nog mycket ett resultat av ett tacksamt spelschema. Var långa stunder i och för sig rätt okej mot Frankfurt, men föll ihop totalt i andra halvlek. Bara tre dagar att ladda om inför den här matchen är inte optimalt. Har det fortsatt svårt med målskyttet och känns uddlöst.

Tänkbart lag:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander (c), Augustinsson - M. Eggestein, Vogt, Klaassen - Bittencourt, Sargent, Rashica

Europa League-jagande Wolfsburg föll också mot Frankfurt senast. Började rätt svagt och hamnade i underläge, men vaknade till, kvitterade och gick för segern. Då kom 1-2-kallduschen. Överlag var prestationen dock okej och sett till hur matchen såg ut hade det varit rimligare med Wolfsburg-seger. Sett rätt bra ut i återstarten. Tunga att möta och svåra att göra mål på.

Saknar avstängde Steffen, men borde kunna hantera den frånvaron. Tänkbart lag:
Casteels (c) - Mbabu, Pongracic, Brooks, Gerhardt - Schlager, Arnold - Brekalo, Mehmedi, Victor - Weghorst

Två lag med mycket att spela för. Även om Werder Bremen inte är så dåliga som tabelläget skvallrar om håller jag Wolfsburg som klassen bättre. Med hemmaplansfördelen i stort sett utraderad så lockar det att få över dubbelt betalt på tvåan. Tycker inte Werder Bremens poängskörd i återstarten ska överskattas. Mot ett tungt Wolfsburg med bra underliggande statistik som bekräftar att deras tabellposition är motiverad ska de inte räcka till.

Bortaseger.

This is the stats tab
This is the post tip