Spelar dubbelchans, 1X, eller asaian +0,5 (samma sak) på West Bromwich hemma mot Arsenal. Poäng för hemmalaget och spelet sitter.

Arsenal fick slita i 90 minuter för trepoängaren borta mot Crystal Palace i torsdags. Blott två dagars vila inför den här matchen, jämfört med West Broms fyra. Ett stort minus - särskilt då skadelistan befolkas av ordinarie spelare (Ramsey, Monreal) samt Giroud (somade varit ett naturligt alternativ att rotera in här). Finns också ytterligare en minusfaktor här - Arsenal spelar ett viktigt prestigederby mot Chelsea nu på onsdag. Kommer säkerligen finnas i tankarna här.

Då ska vi komma ihåg att Arsenals bortaspel dessutom varit dåligt i år. Klart sämst av topp 6 och Watford, Leicester samt Burnley har tagit fler poäng på resande fot än Gunners. Endast vunnit tre av tio, vilket är för dåligt såklart. En bidragande orsak till svaga bortaspelet det är att motståndarna oftare tillåts sätta Arsenals svaga backlinje på prov, vilket inte sällan ger utdelning.

Visst, West Brom är väldigt svaga just nu. Ligger sist i tabellen och har inte vunnit sedan i mitten av augusti. Har inte blivit något omedelbart lyft trots att Pardew tagit över på tränarbänken. Tycker dock truppen ska vara bättre än att ligga sist, vilket stöds av xG-faktorn. Sett till kvalitén på målchanserna i West Broms matcher borde de ha betydligt fler poäng och jag tror faktiskt laget klarar sig till slut.

WBA har vunnit motsvarande möte två säsonger i rad och jag tror inte det är någon tillfällighet. Det är ett motstånd som passar Arsenal dåligt. De lär packa ihop det defensivt, dra ner på tempot och ta varje tillfälle att flytta upp laget på inkast, frisparkar, hörnor och så vidare. När matchen nu kommer i det här skedet på säsongen tycker jag (tyvärr får jag säga som Arsenalfan) att hemmalagets poängchanser är större än vad oddsen säger och jag blir inte förvånad om WBA faktiskt vinner här.

This is the stats tab
This is the post tip