På The Hawthorns utspelar sig ett vad som kan bli ett toppmöte då West Bromwich tar emot Sheffield United under onsdagskvällen. Hemmalaget har en oavgjord och en seger efter två ligamatcher så här långt och går nu för andra raka trepoängaren.

Fjolårets möten lagen emellan
02.02.21 Sheffield United - West Brom 2-1 (Premier League)
28.11.20 West Brom - Sheffield United 1-0 (Premier League)

Båda dessa klubbarna huserade alltså i Premier League i fjol, men där gick det inget vidare.

Sheffield United slutade som tabelljumbo med 23 poäng på 38 matcher i ligan och som nästjumbo hittade vi WBA på 26 poäng efter lika många matcher. Som ni kan se i resultatraden ovan så vann lagen varsin match mot varandra och båda på sin hemmaplan.

Ser vi till hur lagen inlett den här säsongen, då de jagar nytt kontrakt till finrummet i England, så är det hemmalaget som har öppnat bäst, i alla fall sett till målproduktion.

WBA noteras för fem mål framåt efter två ligamatcher och fyra inspelade poäng. 2-2 i premiären mot Bournemouth borta följdes upp med 3-2-seger hemma mot Luton senast och nu har de chans på andra raka trepoängaren.

Sheffield har hittills inte vunnit i ligaspelet då de inledde med 1-0-förlust hemma mot Birmingham i premiären och därefter har de hunnit med att hemmabesegra League Two-laget Carlisle med 1-0 i Engelska Ligacupen (EFL Cup). I deras senaste ligamatch kom säsongens första poäng efter 0-0 borta mot Swansea, men här blir det nog betydligt tuffare motstånd.

När WBA kryssade mot Bournemouth borta i premiären (2-2) kom de upp i åtta hörnor. Lika många blev det i 3-2-segern mot Luton senast. Mot ett Sheffield United som lär få slita hårt för att ta poäng på The Hawthorns tror jag att hemmalaget fortsätter ta för sig i offensiven och landar därför i att testa ett nytt hörnspel.

SPELTIPS
WBA lär dra fördel av att agera hemmalag i detta "toppmöte". När Sheffield United var på besök här i fjol vann hemmalaget matchen med 1-0 och hörnstatistiken tog de hem med hela 14-9.

Riktigt så hörnrikt kanske det inte blir denna gång, men över 5,5 hörnor från hemmalagets sida är mitt tips till 1.89 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.


This is the stats tab
This is the post tip