Arsenal gästar West Ham på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard .

Väldigt intressant match oddsmässigt vad gäller 1x2. Arsenal står i skrivande stund i runt 1.80 att vinna. Det är ju väldigt lågt jämfört med om det varit en öppningsmatch i PL eller mer en vanlig lunkmatch i januari. Men anledningen är såklart att West Ham dubblerar med Europa League och den här matchen kommer mellan deras två semifinaler. Efter uddamålsförlust i torsdagens möte så lever det inför kommande torsdag. Moyes lär såklart prioritera returen och rotera på någon position. Men vi ska inte glömma bort att de fortfarande har en del att spela för i ligan. Skulle de misslyckas att vinna EL erbjuder ligaspelet en bakdörr in i samma turnering nästa säsong. Så jag tror inte West Ham kommer vaska den här matchen totalt på samma sätt som jag väntar mig att Leicester (liknande läge) gör mot Spurs. Särskilt inte då det är ett derby på hemmaplan. West Ham gjorde match av det mot Chelsea borta förra helgen exempelvis i liknande läge som nu. Så jag tycker Arsenal står för lågt här på 1x2-marknaden, jag vågar inte spela Arsenal till såhär låga odds.

Däremot tror jag på mål. Arsenal behöver vinna för att ha greppet om fjärdeplatsen alltjämt. Ligger två poäng före Tottenham men har sämre målskillnad. Så ett kryss är inte bra nog. Arsenals försvarsspel fick rätt mycket hyllningar i mitten av säsongen, men de senaste veckorna har det sett svagt ut. Tappat Partey (bollvinare) och Tierney (bäste ytterbacken) vilket gjort laget mer sårbart bakåt. Släppt in mål i fem raka matcher och det har sett allmänt rörigt ut. Ställs mot ett West Ham som gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Så nog kan West Ham göra mål alltid. Även om Bowen eventuellt vilas har de ändå en del bra namn att rotera in offensivt.

Förutom EL-dubblerandet har West Ham även lite defensivt strul. Skador på mittbackar + att Dawson är avstängd. Zouma återkom efter skada senast, men vågar Moyes spela honom tre matcher på en vecka när han varit skadad några veckor nyligen? Arsenal har bra form på bland annat Saka offensivt och har gjort sju mål på två matcher mot Chelsea och Man United i senaste två.

Jag tycker Arsenal står för lågt på 1x2-marknaden. Men då jag ser bra chans för bägge lagen att näta tycker jag överspelet känns bättre. Inget av lagen är nog särskilt nöjda med kryss, så vid eventuellt 1-1-läge tror jag bägge kommer gå för det hyfsat aggressivt snarare än att bevaka poängen. Därför väljer jag överspelet den här gången.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip