West Ham:

The Hammers har fått ett litet lyft på sistone, även om David Moyes gäng fortsatt i allra högsta grad är inblandat i bottenstriden och inte på långa vägar kan andas ut än. Tunga 2-0-segern mot Everton följdes upp av en bortaseger med samma siffror mot Derby i FA-cupen innan man förra helgen kom tillbaka från ett tidigt baklängesmål och räddade en poäng borta mot formstarka Newcastle. Efter den tunga avslutningen på 2022 har West Ham inlett 2023 med tre segrar, två kryss och en förlust så här långt.

Framför allt börjar defensiven se bättre ut för West Ham, som alltså släppt in ett mål på de tre senaste matcherna - och två på de fem senaste. Marockos succémittback från VM, Nayef Aguerd, har varit skadad under större delen av säsongen men har sedan årsskiftet börjat visa vad han går för. Lucas Paquetá, som än så länge inte varit någon storsuccé sedan flytten till London, gjorde West Hams mål och stod för en väldigt bra insats generellt – där han fungerade utmärk tillsammans med Declan Rice på mittfältet. Kanske är brassen på gång – vilket vore viktigt för Moyes.

Chelsea vann höstmötet, när man vände och vann med 2-1 på Stamford Bridge efter ett sent avgörande från Kai Havertz, men på hemmaplan har West Hams resultat varit aningen bättre i just det här derbyt med resultatraden 3-1-1 på de fem senaste. Gianluca Scamacca kan vara tillbaka i spel här efter att ha återvänt till träningsplanen efter knäbesvären, i övrigt saknas Maxwel Cornet, Kurt Zouma och Alphonse Areola. Thilo Kehrer tvingades kliva av senast mot Newcastle och är ett frågetecken.

Preliminär startelva: Fabianski; Aguerd, Ogbonna, Johnson; Emerson, Rice, Paquetá, Coufal; Benrahma, Bowen; Antonio

Chelsea:

Det lyfter fortfarande inte riktigt för Graham Potters Chelsea, trots att ägaren Todd Boehly kastat pengar till höger och vänster även i januari och dragit in en drös nya spelare. Chelsea, som ligger nia i Premier League, har bara vunnit en av de sex senaste i Premier League och kommer från dubbla 0-0-matcher mot Liverpool och Fulham. Positivt är att defensiven börjat se bättre ut, med tre hållna nollor i rad.

Målskyttet och offensiven fortsätter dock att vara ett problem för Potter. Mot Fulham senast blev det alltså återigen mållöst och The Blues hade svårt att skaka fram skarpa målchanser, och noterades endast för tre avslut på mål. Prestigevärvningen Mykhailo Mudryk plockades av redan i halvtid senast och ersattes av ett annat nyförvärv i Noni Madueke och frågan är hur Potter väljer att formera sin offensiv. João Félix är tillbaka efter trematchersavstängningen från det röda kortet i förlustmatchen mot Fulham och var fram till utvisningen Chelseas bästa spelare.

Även om skador fortfarande stör Chelsea, med spelare som Édouard Mendy, N’Golo Kanté, Christian Pulisic, Armando Broja på skadelistan så börjar det ändå ljusna. Wesley Fofana, Mateo Kovacic och Denis Zakaria närmar sig återkomst. Viktige Reece James startade senast och Ben Chilwell hoppade in så det råder ingen brist på valmöjligheter för Potter, som däremot brottas med utmaningen att bygga kontinuitet och hitta en tydlig startelva och en tydlig spelmodell.

Preliminär startelva: Arrizabalaga; Cucurella, Badishile, Silva, James; Mount, Fernández, Gallagher; Mudryk, Havertz, Félix

Speltips:

Jag tycker det här är en lurig match mellan två lag man inte riktigt vet var man har, och som har betydligt större kvalitet i truppen än vad som återspeglats så här långt under säsongen. Trots alla värvningar tycker jag inte Chelsea övertygar och jag tror West Ham kan göra det här till en tuff och jämn match mot Chelsea, som jag tycker är lite för stor favorit här (2,26). West Ham +0.5 finns till 1,70 hos Pinnacle .

Med tanke på hur det sett ut för de båda lagen på sistone är det inte otroligt att det blir en målfattig tillställning (Under 2.5 mål finns till 1,68). Sex av West Hams sju senaste har gått under 2.5-målslinan, Chelseas tre senaste matcher har innehållit blott ett ynka mål, när Kai Havertz gjorde enda målet i 1-0-segern hemma mot Crystal Palace, mot både Liverpool och Fulham förblev det mållöst och nio av de tio senaste ligamatcherna har innehållit färre än tre mål.

This is the stats tab
This is the post tip